Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 29. november 2023 Đorđe Mitrović, alumni UP FAMNIT, je prejel nagrado Gordon Preston za najboljše študentsko predavanje na 7. avstralski konferenci o algebri

Đorđe Mitrović, diplomant magistrskega programa Matematičnih znanosti na UP FAMNIT, je prejel nagrado Gordon Preston za najboljše študentsko predavanje na 7. avstralski konferenci o algebri.

Nagrada Gordon Preston se vsako leto podeli za najboljše študentsko predavanje na avstralski konferenci o algebri. Zmagovalec nagrade prejme 300 $ in priznanje. Nagrada je poimenovana v čast priznanega teoretika polskupin, profesorja Gordona Prestona (Univerza Monash), ki je imel pomembno vlogo pri pobudi letne konference, ki je bila v preteklih letih znana kot konferenca algebre v Viktoriji, konferenca viktorijanske algebre in avstralska konferenca algebre.

Nagrada Gordon Preston je bila prvič podeljena leta 2006, profesor Gordon Preston se je sam udeležil konference in podelil nagrado uvodnemu zmagovalcu.

Po diplomi na UP FAMNIT je Đorđe svojo akademsko pot nadaljeval na priznani Univerzi v Aucklandu na Novi Zelandiji. Trenutno pripravlja doktorsko disertacijo pod mentorstvom dr. Gabriela Verreta ter somentorstvom dr. Jeroena Schillewaerta in dr. Floriana Lehnerja (slednji je tudi nekdanji podoktorski študent Univerze na Primorskem).

Đorđe je našo fakulteto obiskal junija, ko se je udeležil 11. mednarodne doktorske poletne šole iz diskretne matematike, ki so jo skupaj organizirali UP FAMNIT, UP IAM, SDAMS in IMFM.

Našemu alumniju iskreno čestitamo in mu želimo veliko uspehov tudi v prihodnje!


Vir:
https://sites.google.com/a/ltumathstats.com/austalg/gordon-preston-prize