Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 19. november 2019 Novi dekan UP FAMNIT je izr. prof. dr. Ademir Hujdurović

Rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, je imenoval izr. prof. dr. Ademirja Hujdurovića za novega dekana UP FAMNIT.

Dosedanji prodekan za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje na UP FAMNIT je svojo akademsko pot pred devetimi leti začel kot mladi raziskovalec na UP IAM pod mentorstvom prof. dr. Dragana Marušiča. Nato je leta 2013 z doktorsko nalogo »Algebraic Aspects of Graph Theory« zaključil doktorski študij in pridobil naziv doktor znanosti. Pred enim letom je postal urednik mednarodne znanstvene revije Ars Mathematica Contemporanea, ki je že peto leto zapored najprestižnejša slovenska znanstvena revija na SCImago Journal & Country Rank, ter prodekan za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje UP FAMNIT.

V začetku letošnjega leta je kot profesor in raziskovalec na UP FAMNIT in UP IAM prejel nagrado za znanstveno odličnost za leto 2018 za področje naravoslovja in tehnike, maja pa je postal izredni profesor za področje matematike in višji znanstveni sodelavec UP.

V svojem programu dela h kandidaturi je zapisal: »Razvoj fakultete bomo nadaljevali v smeri, ki sta jo zastavila moja predhodnika s pomočjo odlične strokovne podpore podpornih služb, trdega dela članov Famnitove akademske skupnosti in proaktivnega soustvarjanja fakultete s strani Famnitovih študentov.«

Pomembno mesto v njegovem programu dela zasedajo tako raziskovalna dejavnost in vključevanje študentov v raziskovalne projekte ter globalna vpetost fakultete kot tudi prostorske rešitve na fakulteti, ki je v zadnjih letih močno povečala število študentov.

Dr. Ademir Hujdurović je bil izvoljen na predčasnih volitvah, ki so potekale 14. 11. 2019, mandat dekana pa se prične v soboto, 23. 11. 2019.

Dekanu ob imenovanju iskreno čestitamo in mu želimo uspešen mandat!