Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 28. september 2017 Začeli so se Orientacijski dnevi UP 2017!

Danes smo na Univerzi na Primorskem začeli s t.i. orientacijskimi dnevi – »Orientation days 2017«, namenjenim študentom iz tujine, ki so v študijskem letu 2017/2018 vpisani na naše študijske programe ali bodo pri nas opravili študijsko izmenjavo v okviru programa Erasmus+ in drugih programov mobilnosti.

Na uvodnem srečanju, ki se ga je udeležilo okoli 120 novih študentov UP iz različnih koncev sveta, smo jim predstavili našo univerzo in okolje ter glavne značilnosti Slovenije in njenih prebivalcev. Za udeležence so bili zelo pomembni podatki o dokumentih in postopkih, ki jih za potrebe njihovega bivanja v Sloveniji uredijo na upravni enoti. Pri tem jim bodo pomagali študenti tutorji in Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP). Po ogledu Kopra smo se odpravili na UP Fakulteto za turistične študije – Turistico, kjer se je nadaljevalo druženje in spoznavanje novega okolja ter okušanje tipičnih kulinaričnih dobrot naših krajev.  

V petek, 29.9.2017, jim bodo za vse informacije na voljo koordinatorji mobilnosti in vpisna služba UP, v popoldanskih urah pa se bodo udeležili delavnic na Noči raziskovalcev, ki jo UP organizira v sodelovanju z Univerzo v Mariboru, Univerzo v Novi Gorici, Nacionalnim inštitutom za biologijo iz Ljubljane in Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer.

Sobota, 30.9.2017, bo namenjena tečaju slovenskega jezika, ki ga UP organizira za vse tuje študente, v nedeljo pa bodo lahko sproščeno uživali na plaži.

Orientacijske dni bomo sklenili s »Pozdravom brucem« kot uradnim sprejemom ob začetku študijskega leta, ki bo potekal v ponedeljek, 2. oktobra 2017, od 9.30 dalje na Titovem trgu v Kopru.  

Vse aktivnosti orientacijskih dni izvaja UP v okviru projekta »Internacionalizacija 2016«, ki ga za izboljšanje procesa internacionalizacije slovenskega visokega šolstva sofinancira Republika Slovenija – Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.