Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 23. december 2016 Vse najboljše, Famnit!

V četrtek, 22. decembra 2016, smo v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru praznovali 10-letnico ustanovitve Famnita.

20. decembra 2006 je namreč Državni zbor RS sprejel spremembo Odloka o ustanovitvi Univerze na Primorskem z vpisom nove članice – našega Famnita. Že naslednje leto so bili razpisani prvi študijski programi matematike ter računalništva in informatike na vseh treh stopnjah. Področja delovanja fakultete so se nato hitro razširila z uvedbo novih študijskih programov, tako da danes izvajamo že 8 dodiplomskih, 7 magistrskih in 3 doktorske študijske programe, naši visokošolski učitelj in raziskovalci pa delujejo znotraj petih oddelkov.

Na slovesnosti se je poleg zaposlenih, predstavnikov drugih fakultet in organov Univerze na Primorskem, zbralo tudi lepo število gostov z institucij in organizacij, s katerimi že dolgo sodelujemo. Med njimi bi omenili dr. Stojana Sorčana, generalnega direktorja Direktorata za visoko šolstvo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ter akad. prof. dr. Andreja Kranjca, podpredsednika Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

V prvem delu programa so spregovorili dekanja UP FAMNIT, izr. prof. dr. Klavdija Kutnar, predsednik ŠS UP FAMNIT Martin Senič, diplomantka magistrskega programa Biopsihologija Špela Križanec in vodja zadružne proizvodnje Agrarire Koper Patricija Pirnat. V drugem delu pa so začetek, razvoj in želje za prihodnost orisali: rektor UP in prvi dekan Famnita prof. dr. Dragan Marušič, prof. dr. Andrej Brodnik, prof. dr. Tomaž Pisanski, izr. prof. dr. Elena Bužan, izr. prof. dr. Dunja Bandelj in prof. dr. Diego De Leo, DSc.

Na slovesnosti, ki se je zaključila z nastopom Rudija Bučarja, smo predstavili tudi novo publikacijo, ki povzema trenutno delovanje fakultete (na voljo je tudi spletna različica), ogledate pa si lahko tudi videoposnetek, ki v fotografijah na kratko povzema prvih 10 let Famnita ter seveda nekaj fotografij s slovesnosti.

Hvala vsem, ki nas podpirate!