Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 21. maj 2018 Vabilo na predavanji iz toksikologije (dr. Horst Kerdorf in dr. Uwe Kierdorf)

Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT
vabi na predavanji:

» From bats to kangaroos - Research topics and approaches in wildlife toxicology - Expousure monitoring« in

  »From bats to kangaroos - Research topics and approaches in wildlife toxicology - Effect monitoring«.

Predavala bosta prof. dr. Horst Kierdorf in prof. dr. Uwe Kierdorf (Univerza Hildesheim, Nemčija).

Predavanji bosta v četrtek, 24. 5. 2018, ob 11.00, 
v Famnit-MP1(Glagoljaška 8).

 

O predavateljih:

Prof. dr. Horst Kierdorf je profesor biologije in predstojnik Oddelka za biologijo na Univerzi Hildesheim (Nemčija), kjer tudi predava in raziskuje. Doktorat znanosti s področja zoologije je uspešno zagovarjal na Univerzi v Kölnu. Njegova področja raziskovanja vključujejo biologijo divjih živali, bioarheologijo, paleoekologijo in raziskovanje rogovja. Raziskovalno se ukvarja tudi z raziskavami biologije trdih tkiv pri sesalcih. Od 1982 je član nemškega mamološkega združenja ter od 2001 je urednik priznane znanstvene publikacije European Journal of wildlife research.

Prof. dr. Uwe Kierdorf je profesor biologije na Univerzi Hildesheim, kjer tudi predava in raziskuje. Doktorat znanosti s področja zoologije je uspešno zagovarjal na Univerzi v Kölnu. Njegova področja raziskovanja vključujejo ekotoksikologijo in biomonitoring divjih živali, osteologijo in odontologijo sesalcev, bioarheologijo  in paleoekologijo, raziskovanje rogovja ter ekologijo netopirjev in teorijo evolucije.

 

Predavanje bo potekalo pod okriljem mednarodnega projekta STARBIOS2 - Enhancing Responsible Biosciences, ki ga financira Evropska komisija iz okvirnega programa Evropske Unije za raziskave in inovacije Obzorje 2020.

https://www.famnit.upr.si/sl/resources/images/novice/starbios-eu.jpg:resizebox?892x160