Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 21. marec 2024 Vabilo na Famnitove priprave na splošno maturo iz matematike na višji ravni

Po treh uspešnih izvedbah bomo tudi letos na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem (UP FAMNIT, Glagoljaška 8, Koper) organizirali priprave dijakov zaključnih letnikov na splošno maturo iz matematike na višji ravni. 

    

Priprave bodo potekale na daljavo ter v živo na UP FAMNIT. 

Prijavljeni udeleženci bodo prejeli ZOOM povezavo vsaj en dan pred začetkom priprav. 

Priprave bodo potekale tri zaporedne sobote v maju: 

  • sobota, 4. maj 2024, od 9:00-12:00 (na daljavo),
  • sobota, 11. maj 2024, od 9:00-12:00 (na daljavo),
  • sobota, 18. maj 2024, od 9:00-12:00 (v živo).

V vsakem terminu bo obravnavana druga tema. Obravnavane bodo vsebine, ki se največkrat ponavljajo na višjem nivoju mature iz matematike. Srečanja na daljavo bodo potekala preko videokonferenčnega sistema Zoom.  

Ustrezne Zoom povezave bodo posredovane na e-naslove prijavljenih. Zadnje srečanje bo potekalo v živo v prostorih UP Famnit v Kopru.  

Prijava na priprave ne pomeni obvezne udeležbe na vseh treh srečanjih.  

V primeru vprašanj smo na voljo na e-naslovu matura.matematika@famnit.upr.si. 

Prijave sprejemamo do petka, 26. aprila 2024, dijaki pa se lahko prijavijo z eno prijavo pod zavihkom Prijava preko naslednje povezave. V vsakem terminu bo obravnavana druga tema, zato dijakom priporočamo udeležbo na vseh treh srečanjih. K prijavi pa vabimo tudi dijake, ki se kakšnega od srečanj ne bi mogli udeležiti. 

Udeležba na pripravah je brezplačna, vendar je število mest omejeno. 

Kot dodatno pomoč pri pripravah na splošno maturo iz matematike na višji ravni so naši predavatelji in asistenti pripravili posnetke rešitev nalog s spomladanskega izpitnega roka iz matematike na višji ravni v letu 2020. Posnetke rešitev teh nalog si lahko ogledate na spletni strani Famnitove priprave na maturo iz matematike ali na Famnit-ovem YouTube kanalu.