Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 18. maj 2015 Uspešno sodelovanje študenta Biodiverzitete Martina Seniča na e-CLIC mednarodni konferenci v Estoniji

76 udeležencev, 8 držav, 1 zmaga, spoznavanje estonskih krajin, njihovega upravljanja in mnogo novih poznanstev. To na kratko opiše izkušnje zmagovalcev nacionalnega e-CLIC natečaja, med katerimi je bil tudi naš študent Biodiverzitete Martin Senič. Martin si je z lansko zmago na nacionalnem tekmovanju e-CLIC v Naklem prislužil sodelovanje na mednarodnem e-CLIC tekmovanju in konferenci Landscape of possibilities v Tartu, Estoniji (6.- 9.5.2015) ter se s svojim projektom Re-Vive uvrstil na odlično tretje mesto v svoji kategoriji.

Namen projekta Re-Vive je informiranje o izjemnih slovenskih krajinah in približanje Evropske konvencije o krajini (nadalje EKK) večjemu številu posameznikov oz. širši javnosti. Izredno pomembno je kako EKK interpretirati ciljni publiki, da bo le-ta zanjo privlačna, s še zmeraj jasnim sporočilom. Martin je predlagal primer sinteze produkta značilnega za določeno izjemno krajino ter koncepta inovativnega oblikovanja embalaže oziroma etikete s pomočjo IKT orodij, katere prispevek je informiranje o slovenskih krajinah in EKK prek potrošništva. Predlagal je ustanovitev skupne znamke z imenom »KRAJINA«, ki bi nudila podporo lokalnim produktom in skrbela za njihovo večjo prepoznavnost. Oblika podane embalaže bo dajala prostor čim več zanimivim informacijam o sami krajini, produktu ali drugih zanimivostih. Podal je tudi predlog izdelave spletne strani in multimedijskih posnetkov posameznih krajin, ter dostop do nalaganja opisov, slik in posnetkov krajin naključnim uporabnikom.

Martin Senič je pokazal izjemno razumevanje EKK ter implementacijo slednje prek treh glavnih načel: zaščita, upravljanje in načrtovanje krajine.

Martinu za njegov dosežek iskreno čestitamo! Prav tako pa čestitamo tudi mentorici izr. prof. dr. Eleni Bužan in somentorici asist. Sari Zupan.

Povezava na spletno predstavitev je dostopna TUKAJ.