Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 2. september 2013 Uspešno se je zaključil že tretji Famnitov poletni tabor »Matematika je kul«

V soboto 31. avgusta se je uspešno zaključil že tretji Famnitov poletni tabor »Matematika je kul«, v organizaciji Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem.

Tabora so se udeležili učenci 7., 8. in 9. razredov osnovnih šol ter dijaki srednjih šol. Organizatorji tabora so z izkazanim interesom mladih matematičnih navdušencev zelo zadovoljni. V primerjavi s preteklima letoma je bilo na letošnjem taboru udeležencev nekoliko manj, nič manj pa ni bilo vedoželjnosti na predavanjih o raznovrstnih zanimivih matematičnih temah in domiselnosti pri soustvarjanju številnih športnih in družabnih aktivnosti.

Predavatelj na UP FAMNIT in eden od organizatorjev poletnega tabora doc. dr. Vito Vitrih je povedal, da je glavni namen tabora, kot vsa leta doslej, popularizacija matematike med mladimi, tudi osnovnošolci, predvsem pa dijaki. Cilj pa je predvsem navdušiti mlade nad matematičnimi vsebinami, prikazati jim matematiko na bolj uporaben način, z raznimi primeri iz prakse.

Na povezavi lahko prisluhnete izjavi doc. dr. Vita Vitriha za Radio Capris.

http://www.radiocapris.si/novice/n/na-matematicnem-taboru-dovolj-udelezencev-za-normalno-izvedbo-

Vabljeni k ogledu fotoutrinkov z dogodka:
http://www.famnit.upr.si/sl/gallery/album/poletni-tabor-matematika-je-kul-2013