Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 22. november 2016 Študenti Famnita uspešno nastopili na Srednjeevropskem računalniškem tekmovanju iz programiranja v Zagrebu

Od 18. do 20. novembra 2016 so se člani Famnitove tekmovalne ekipe (v sestavi: Marko Palangetić, Daniel Silađi in Anton Uramer) udeležili Srednjeevropskega tekmovanja iz programiranja 2016 (Central Europe Regional Contert 2016 – CERC 16) v Zagrebu (HR).

Srednjeevropska regija je ena izmed najtežjih na svetu, na katero je člane naše ekipe pripravil asistent dr. Nino Bašić. Tekmovalci so imeli na voljo 5 ur časa za reševanje 12 nalog, med katerimi so bile nekatere izjemno zahtevne.

Srednjeevropskega tekmovanja se je ekipa UP FAMNIT (v različni sestavi) udeležila že osmič. Letošnji tekmovalci so s štirimi rešenimi nalogami izboljšali lanski rezultat in se uvrstili na 30. mesto med 67 ekipami.

Na tekmovanju je sodelovalo 28 univerz s Hrvaške, Češke, Madžarske, Poljske, Slovaške in Slovenije. Rezultati so objavljeni na tej povezavi.

Iskrene čestitke vsem slovenskim udeležencem tekmovanja, še posebej Famnitovi ekipi!

(Na fotografijah: člani Famitove ekipe - Daniel Silađi, Marko Palangetić in Anton Uramer; rezultati tekmovanja in skupina vseh slovenskih nastopajočih na tekmovanju)