Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 1. februar 2024 Slovenski predstavnik, Milan Nikolič, študent magistrskega programa Računalništvo in informatika (UP FAMNIT), je v sklopu zaključne slovesnosti "Seeds for the Future European Grand Finale, v Pekingu, prejel priznanje "Digital Change Maker”

V ponedeljek, 29. januarja 2024, je na zaključni slovesnosti "Seeds for the Future European Grand Finale", Huawei Europe predstavil skupne dosežke nadarjenih mladih tehnoloških talentov, ki so se predhodno udeležili izobraževalnih programov, organiziranih v svojih državah. 

V Sloveniji je v novembru program uspešno zaključila že četrta generacija študentov, kjer so sodelovali udeleženci iz šestih slovenskih fakultet: Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (UM FERI ), Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT) Univerze na Primorskem, Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani in DOBA fakulteta. 

     
                         Vir: Računalniške novice, 2023 ( 
Milana Nikolić izbran slovenski predstavnik)

Med vsemi slovenskimi predstavniki je Huawei v osem-dnevnem programu izbral študenta Milana Nikolića, študenta magistrskega programa Računalništvo in informatika (UP FAMNIT), ki ga je za nagrado čakala nepozabna izkušnja na mednarodnem dogodku "Seeds for the Future European Grand Finale" v Pekingu, na Kitajskem, kjer je prejel tudi priznanje "Digital Change Maker".  

Milan meni, da bi moral vsak študent razmisliti o prijavi na program Seeds of The Future, saj služi kot odlična priložnost za spoznavanje novih ljudi, še posebej ambicioznih posameznikov, ter odkrivanju novih kultur. 

“Želel bi se zahvaliti Huawei-u za odlično organizacijo programa in pohvaliti njihovo predanost k izobraževanju mladih. Celoten program Seeds of The Future in Tech4Good tekmovanje sta bila res izjemna izkušnja zame.  Strokovnjaki, ki so sodelovali na različnih dogodkih, so bili izredno kompetentni in veseli deliti svoje znanje, ideje in izkušnje. Prav tako sem bil navdušen nad pozitivno energijo in prijaznostjo ostalih udeležencev, ki so res postali tudi prijatelji. Prepričan sem, da se bomo še srečali, tako družabno kot poslovno. Poleg tega sem imel čast prejeti še eno nagrado od Huawei-a, "Digital Change Maker", kar mi daje priložnost, da se udeležim MWC v Barceloni. Celotna izkušnja bo vedno ostala v mojem spominu kot nepozabna, saj mi je prinesla ogromno novega znanja in izkušenj. Priporočam jo vsem študentom, saj je to priložnost, ki je ne smete zamuditi. Vsak študent bi moral razmisliti o prijavi na program Seeds of The Future,” dodaja. 

      
                                                         Vir: O-STA, 2024 ( Zaključna slovesnost v Pekingu)

Seeds for the Future je globalni program za mlade tehnološke talente, ki je od leta 2008 vključeval udeležence iz več kot 140 držav in regij. V Sloveniji je bil prvič organiziran leta 2020. Študenti in študentke se v programu usposabljajo na področjih tehnologije 5G, umetne inteligence, kibernetske varnosti, v okviru programa pa spoznavajo tudi teorije vodenja in kitajsko kulturo. Vsi, ki uspešno zaključijo program pridobijo certifikat, nagrado za udeležbo ter priložnost, da se vključijo v globalni Seeds for the Future klub (alumni) , ki jim ponuja nadaljnje vsebine in možnost globalnega mreženja.