Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 14. marec 2024 Simulacija avtonomne vožnje z dr. Toralfom Trautmannom

Toralf Trautmann, fizik in profesor na Univerzi za uporabne znanosti v Dresdnu (HTWD), je 14. marca 2024 v Izoli na parkirišču pred objektom Livade 1.0 predstavil simulacijo avtonomne vožnje ter novosti na področju avtomobilske programske opreme.

Na dogodku so obiskovalci pridobili vpogled v napredno programsko opremo za avtomobile ter njen razvoj.

Poleg tega je dr. Trautmann 11. 3. 2024 na UP FAMNIT delil svoje znanje in izkušnje s prisotnimi v okviru Ponedeljkovega računalniškega seminarja.

Osredotočil se je na razvoj in testiranje naprednih sistemov, ki vozniku neposredno pomagajo, kot so senzorji za okolje (Lidar, Radar, Kamera), ter postopke odobritve avtonomnih vozil. Poleg tega je izpostavil pomen programske opreme in prikazal izdelavo prototipov z uporabo orodij, kot sta Matlab in Simulink. Na seminarju je predstavil raziskavo, ki poudarja potrebo po združevanju senzorjev za izboljšanje kakovosti zaznavanja ter se ukvarja s fizičnimi omejitvami senzorjev, predlagajoč prilagoditve za boljšo vidljivost.

Več o trenutnih postopkih testiranja in razvojnih dejavnostih Laboratorija za avtomobilsko mehatroniko na HTWD je predstavljeno tudi na tem videu.

Video posnetek seminarja je dostopen na tej povezavi.