Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 4. december 2023 PSIHOLOGIJA IN ŠPORT: MEDNARODNI KONGRES »ŠPORT SKOZI OČI PSIHOLOGIJE«

14. in 15. decembra 2023 bo pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS-ZŠZ) v Kristalni palači (BTC Ljubljana) potekal mednarodni kongres z naslovom »Šport skozi oči psihologije«. V organizacijo in izvedbo dogodka so vključeni Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Sekcija za psihologijo športa Društva psihologov Slovenije in Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani.

Na kongresu bodo predavali izkušeni tuji in domači strokovnjaki s področja športne psihologije, rdeča nit celotnega seminarja pa bodo različni psihološki vidiki v športu. Zaradi kratkega časovnega okvirja bodo predavanja intenzivna, predavatelji pa se bodo osredotočili predvsem na ustvarjanje varnega okolja za športnike, vidike duševnega zdravja in vlogo psihologije med mladimi športniki in športnicami. Obravnavana ne bo le psihologija v vrhunskem in tekmovalnem športu, temveč tudi v kontekstu rekreativne športne dejavnosti in športne vzgoje v šolah.

Program je razdeljen v 2 dela in sicer v Delavnice za psihologe (oba dneva dopoldan), ki je namenjen psihologom in Kongresni del (oba dneva popoldan), ki je namenjen trenerjem, pedagogom, športnikom in ostalim delavcem v športu. 

Delavnice za psihologe

Dopoldanski del je namenjen psihologom. Delavnico z naslovom »Vaje čuječnosti« bo skupaj s Tino Jeromen vodila doc. dr. Maja Smrdu z Oddelka za psihologijo na UP FAMNIT, sicer tudi članica Organizacijskega odbora kongresa. Izvajalci ostalih delavnic so še Paul Wylleman, Sidonio Serpa, Chris Harwood, Boris Balent in Hafrun Kristjansdottir.

Kotizacija znaša 50 EUR in vključuje udeležbo na obeh dneh delavnic.

Prijava na delavnice je možna preko elektronskega naslova sportna.psihologija@gmail.com ali na tej povezavi. Mesta na delavnicah so omejena. 

Kongresni del

Program kongresnega dela se bo začel v četrtek, 14. decembra 2023 ob 16.00 in je namenjen širši javnosti. Tudi v tem delu kongresa bo doc. dr. Maja Smrdu izvedla predavanje, in sicer z naslovom »Zlorabe v slovenskem športu«.

Cena kotizacije za oba dni in kongresno gradivo znaša 50 EUR (oziroma 30 EUR za študente).

Prijava na kongres (popoldanski del) je možna na tej povezavi.


V kolikor bi se kdo želel prijaviti na oba dela kongresa (dopoldan in popoldan) bo kotizacija znašala 90 EUR.

Več o dogodku, predavateljih in organizacijskem odboru si lahko preberete tukaj.