Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 11. marec 2015 Odličen uspeh naših matematikov na mednarodnem tekmovanju SEEMOUS 2015

Od 3. do 8. marca 2015 je na Ohridu (Makedonija) potekalo mednarodno matematično tekmovanje SEEMOUS 2015 (The South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students). Tekmovanje se je prvič izvajalo v letu 2007 na Cipru, v organizaciji mednarodnega združenja matematikov – Mathematical Society of South Eastern Europe (MASSEE), v naslednjih letih pa je vsako leto potekalo v drugi državi (Grčija, Bolgarija, Romunija, letos prvič tudi Makedonija). 

Tekmovanja se je udeležilo 91 matematikov z 21 univerz oz. združenj (iz nekaterih držav so se tekmovanja udeležile ekipe, ki so bile oblikovane na državni ravni) ter iz 7 držav, in sicer iz Bolgarije, Grčije, Irana, Makedonije, Romunije, Slovenije in Turkmenistana.

Iz Slovenije se je tekmovanja udeležilo 6 tekmovalcev – vsi so študenti dodiplomskega študija matematike na UP FAMNIT. Odlično sta se odrezala Marko Palangetić in Roman Solodukhin. Roman je prejel bronasto medaljo, Marko pa srebrno, pri čemer je dosegel odličnih 22 točk in le za eno točko zgrešil zlato medaljo. Le en tekmovalec je zbral nad 30 točk.

Vsem študentom, še zlasti pa prejemnikoma medalj ter, seveda, mentorjema, iskreno čestitamo in jim želimo še veliko uspehov na prihodnjih tekmovanjih!

Na fotografiji: naših 6 tekmovalcev z mentorjema – z leve: Roman Solodukhin, Marko Palangetić, Vladan Jovičić, Istvan Estelyi (mentor), Slobodan Filipovski (mentor), Luka Pavlović, Ivan Bartulović, Marko Rajković.