Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 25. marec 2024 PODALJŠAN ROK ZA PRIJAVE: Javni poziv za podelitev nagrad in priznanj Alumni UP v Letu 2024

ROK ZA PRIJAVE SE JE PODALJŠAL DO 18. 3. 2024 (14.00)!

Alumni klub Univerze na Primorskem (v nadaljevanju Alumni UP) predstavlja mrežo Alumni klubov posameznih pedagoških članic Univerze na Primorskem, katerega namen je ohranjanje stika z in med diplomanti, organizacija izobraževanj, znanstvenih in drugih strokovnih dogodkov, podpora odličnosti v raziskovanju ter krepitev identitete in občutka pripadnosti skupnosti diplomantov UP.

Univerza na Primorskem razpisuje Javni poziv za podelitev nagrad in priznanj Alumni UP z namenom krepitve identitete in pripadnosti skupnosti Alumni UP. Posamezniki se bodo potegovali za tri razpisane vrste nagrad;Nagrada Alumni UP za odličnost , Nagrada Alumni UP za izjemne dosežke na strokovnem področju in Nagrada Alumni UP "Mladi UP".  Priznanje "Patron Alumni UP" bodo prejeli podporniki, ki so našemu gibanju bili v izjemno pomoč.

POSTOPEK ODDAJE PREDLOGOV KANDIDATOV IN POGOJI ZA PODELITEV NAGRAD

Predloge kandidatov za nagrade lahko predložijo:

  • organi Alumni UP;
  • član ali skupina članov Alumni UP.

Predloge kandidatov za priznanja lahko predložijo:

  • organi Alumni UP;
  • član ali skupina članov Alumni UP;
  • dekani članic UP, direktorji članic UP in vodstvo UP.

Kandidati za nagrade morajo izpolnjevati sledeča pogoja:

  • zaključen podiplomski ali dodiplomski študij na UP ali študijski program za izpopolnjevanje na UP ter
  • članstvo v Alumni UP.

Način oddaje predloga: preko e-obrazca, ki je dostopen TUKAJ!

V e-obrazec je potrebno vnesti sledeče podatke:

  • kategorijo nagrade in priznanja,
  • ime, priimek in e-pošto predlagatelja oz. predlagateljev;
  • ime, priimek in e-pošto v primeru kandidata za nagrado,
  • naziv organizacije in ime in priimek odgovorne osebe v primeru kandidata za priznanje,
  • soglasje kandidata (vzorec dostopen: tukaj).

Utemeljitev predloga z navedbo razloga za predlaganje kandidata (do 400 besed), kratkim opisom dosežkov kandidata ter ustreznimi dokazili (npr. priporočila, seznam objavljenih del, ali drugi dokumenti, iz katerih so razvidni dosežki in prispevki kandidata) pošljete na e-pošto: alumni@upr.si.

Rok za oddajo predloga: do 10. 3. 2024.
Rok za izbor kandidatov: 22. 3. 2024

VRSTE NAGRAD IN PRIZNANJ

Nagrada Alumni UP za odličnost

Nagrado Alumni UP za odličnost prejme diplomant Univerze na Primorskem (v nadaljevanju: UP); član Alumni UP, za izjemne karierne dosežke ali izjemno človekoljubno dejavnost ali dosežke na kulturno, športnem področju oziroma se je kandidat kako drugače uveljavil kot voditelj ali vzornik na enem ali več področjih svojega delovanja. Kandidat je v vseh zgoraj navedenih primerih s svojim delom in dosežki prispeval k ugledu in prepoznavnosti UP.

Nagrada Alumni UP za izjemne dosežke na strokovnem področju

Nagrado Alumni UP za izjemne dosežke na strokovnem področju prejme diplomant UP, član Alumni UP, ki je s svojim delom dosegel izjemen uspeh v svoji strokovni skupnosti in/ali pomembno prispeval k razvoju stroke. Kandidat je s svojim delom in dosežki prispeval k ugledu in prepoznavnosti UP.

Nagrada Alumni UP »Mladi UP« 

Nagrado Alumni UP »Mladi UP« prejme diplomant UP, član Alumni UP, ki je študij na UP zaključil v preteklih petih (5) letih in dokazal posebno prodornost na svojem strokovnem področju in/ali izkazal predanost služenju skupnosti, javnosti ali človekoljubju ter v tem obdobju dosegel pomembne karierne, znanstveno-raziskovalne ali druge strokovne dosežke. Kandidat je s svojim delom in dosežki prispeval k ugledu in prepoznavnosti UP.

Priznanje »Patron Alumni UP«  

Priznanje »Patron Alumni UP« prejme podpornik Alumni UP za pomemben prispevek k razvoju in delovanju skupnosti Alumni UP. Priznanje ni vezano na članstvo v Alumni UP in ga lahko prejmejo pravne ali fizične osebe.

BESEDILO JAVNEGA POZIVA

VZOREC ZA SOGLASJE

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visokošolstvo, znanost in inovacije, in Evropska unija – NextGenerationEU. Projekt se izvaja skladno z načrtom v okviru razvojnega področja Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponente Krepitev kompetenc, zlasti digitalnih in tistih, ki jih zahtevajo novi poklici in zeleni prehod (C3 K5), za ukrep investicija F. Izvajanje pilotnih projektov, katerih rezultati bodo podlaga za pripravo izhodišč za reformo visokega šolstva za zelen in odporen prehod v Družbo 5.0: projekt Pilotni projekti za prenovo visokega šolstva za zelen in odporen prehod.