Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sobota, 21. marec 2015 Gostili smo državno tekmovanje za Proteusovo nagrado

Na Famnitu smo danes, v soboto, 21. marca, gostili 370 dijakinj in dijakov iz vse Slovenije, ki so se pomerili v znanju biologije, ter njihove mentorje – učitelje.

Gre za tekmovanje s petnajstletno tradicijo v slovenskem prostoru. Organizira ga Zveza za tehnično kulturo Slovenije v sodelovanju s Prirodoslovnim društvom Slovenije in z Društvom učiteljev biologije Slovenije. Dijaki se pomerijo iz znanja biologije, tekmovanje pa poteka dvostopenjsko – najprej šolsko, nato državno. Štirje najboljši dijaki se uvrstijo v olimpijsko ekipo.

Dijake so v Taverni v Kopru pozdravili predstavniki organizatorja in dekanja UP FAMNIT, nato pa so ti reševali naloge v prostorih Univerze na Primorskem. Njihovim mentorjem so predstavniki fakultete predstavili fakulteto in študijske programe, nato pa so lahko prisluhnili dvema predavanjima - doc. dr. Bojan Lazar z Oddelka za biodiverziteto UP FAMNIT je mentorjem predstavil »Skrivnostno življenje morskih želv v Jadranu«, Polona Kotnjek iz društva Morigenos pa je predavala o »Delfinih, prebivalcih Piranskega zaliva«.

V izvedbo tekmovanja so bili tudi letos vključeni študenti študijskih programov Biodiverziteta (dodiplomski) in Varstvo narave (magistrski).

V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj fotoutrinkov z dogodka.