Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 20. februar 2015 Famnitu odobrenih 8 projektov na 2. razpisu "Po kreativni poti do praktičnega znanja"

Univerza na Primorskem je uspešno kandidirala na 2. Javnem razpisu za sofinanciranje projektov po kreativni poti do praktičnega znanja, ki ga je objavil Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije. Cilj projekta je z uporabo inovativnega, problemskega in skupinskega pristopa k reševanju praktičnih problemov podpreti razvoj kompetenc, pridobivanje praktičnega znanja ter izkušenj študentov, in sicer z vključitvijo v projekte, ki se bodo izvajali v neposrednem partnerstvu visokošolskih zavodov z gospodarstvom.

UP FAMNIT bo v okviru odobrenega izvajala naslednjih osem projektov v sodelovanju z gospodarstvom in drugimi organizacijami:

  • Identifikacija ribiških proizvodov in sledenje deklaraciji (Biosistemika d.o.o., Zavod za ribištvo Slovenije)
  • Kompaktni mobilni podatkovnik s podporo za različne merilnike - KABOOM (CGS plus Informacijske in okoljske tehnologije, d.o.o.)
  • Interaktivno informacijsko mesto (O3, oglaševanje, d.o.o., Zavod za turizem Kranj)
  • Biometrični čitalec kot orodje za sledljivost invazivnih živali (Zoosofia, Peter Maričić, oskrba in nega hišnih živali s.p.)
  • Vzpostavitev IS za povezavo med udeleženci v vrtcu (Talpas d.o.o.)
  • Rešimo ogrožene ptice - priročnik za zmanjševanje vpliva predacije vranov na kolonijske ptice (Soline Pridelava soli d.o.o.)
  • Načrtovanje stavb prihodnosti - Informatizacija načrtovanija stavb (BIM Modeling) (KonektOn d.o.o., RRA Notranjsko-kraške regije, d.o.o.)
  • Personifikacija v inteligentnih objektih - PINO (IMPLEMIDUM, načrtovanje in razvoj programske opreme, Milan Šivec s.p.

V vse projekte so poleg študentov vključeni mentorji z UP FAMNIT (visokošolski učitelji in sodelavci) in delovni mentorji iz sodelujočih podjetij/organizacij. Projekti so odlična priložnost za vključevanje študentov v delovno okolje podjetij in drugih organizacij.

Z novimi projekti bo UP FAMNIT nadgradila izkušnje, pridobljene na prvem razpisu Po kreativni poti do praktičnega znanja, v okviru katerega je fakulteta uspešno izvedla 9 projektov, v katere je bilo vključenih 45 študentov in 7 podjetij/organizacij.

Prijaviteljem projektov čestitamo k uspešni prijavi in jim želimo uspešno izpeljavo projektov!