Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 14. december 2023 Famnitovi študenti preizkusili svoje znanje programiranja na srednjeevropskem tekmovanju - CERC

Med 9. in 10. decembrom so se v Ljubljani združili najboljši programerji med študenti v Srednji Evropi ter se pomerili na srednjeevropskem tekmovanju Central European Regional Contest (CERC), ki je del največjega in najbolj prestižnega univerzitetnega tekmovanja v računalništvu in informatiki na svetu, International Collegiate Programming Contest (ICPC). 

Univerzo na Primorskem so zastopali: Vasilije Božarić (študent  2. letnika programa  Matematika), Miloš Jevtović (absolvent programa Matematika) in Jovan Pavlović (študent magistrskega programa Podatkovna znanost). K izvedbi tekmovanja pa sta prispevala tudi dr. Andrej Brodnik (vodja tekmovanja) in dr. Nino Bašić z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT.

Tekmovanje, na katerem je sodelovalo približno 60 ekip z najboljših univerz v regiji, je organizirala Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (UL FRI) v sodelovanju z društvom ACM Slovenija (Association for Computing Machinery). 

Tekmovalcem iskreno čestitamo!