Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 11. marec 2024 Famnitov študent z najboljšo idejo na tekmovanju POPRI prejel odlično prvo mesto

Pretekli teden je v Primorskem Tehnološkem Parku potekal polfinalni izbor tekmovanja - v podjetniških idejah mladih – POPRI, kjer so se potegovali mladi iz celotne Slovenije. 

Na tekmovanju je svojo idejo predstavil tudi Matic Bončina, študent 1. letnika, programa Računalništvo in informatika na UP FAMNIT, ki je skupaj z Matejem Aleksovim, z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani  prepoznal problem in za rešitev prejel odlično 1. mesto. Kot pravi sam, je na celoten razvoj spletne storitve Repono zelo ponosen, saj služi študentom in študentkam v študentskih domovih oz. zasebnih nastanitvah ter omogoča brezskrbno študijsko življenje.

"Z Matejem sva zelo ponosna, da je bila najina rešitev na problem obveznih selitev, ki vsako leto študentom povzroča neskončno preglavic, prepoznana, in se neskončno veseliva nastopa v finalu v Novi Gorici. Z že sedaj pridobljenimi sredstvi bova lahko produkt izpopolnila in se s tem približala končni misiji, narediti študijska leta najboljša leta fakultetne izobrazbe,” povzema Matic Bončina.

Kaj je Repono? Spletna storitev Repono poskrbi za varno shranjevanje in selitev lastnine študentov med počitnicami oz. stvarmi, ki jih izven sezone ne potrebujejo. To študentom omogoča, da se osredotočijo na stvari, ki so zares pomembne - študij, pridobivanje prvih delovnih izkušenj in brezskrbno poletje. 

Letos na nacionalnem tekmovanju v podjetniških idejah tekmuje skoraj trideset odstotkov več mladih, kar pomeni 607 udeležencev, ki so razvili 203 inovativne poslovne modele. Približno polovica jih je uspela priti v polfinale, najboljši pa se bodo pomerili na finalu, ki bo 4. aprila 2024, v Novi Gorici. 

POPRI organizira Primorski tehnološki park v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, SPIRIT Slovenija, javno agencijo, in Slovenskim podjetniškim skladom, ki zagotavlja tudi nagradni sklad tekmovanja. Ostali organizatorji so Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, Mestna občina Nova Gorica ter Občina Šempeter-Vrtojba." 

Maticu in njegovi ekipi čestitke za prvo mesto in veliko uspehov v Novi Gorici!