Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 2. september 2016 Famnit uspešen tudi s pridobivanjem Erasmus+ projektov

UP FAMNIT vedno bolj uspešen tudi s pridobivanjem projektov v okviru programa Evropske Unije Erasmus+. 

Erasmus+ namreč poleg mobilnosti, podpira tudi projekte sodelovanja med partnerskimi institucijami. Vsako leto tako izvajamo projekte mobilnosti za študente in osebje med programskimi državami, od leta 2015 pa tudi s partnerskimi državami. Še posebej uspešni smo bili letos, saj smo pridobili skoraj 100.000 €, s katerimi bomo lahko podprli 31 mobilnosti študentov in osebja z 10 neprogramskimi državami: 

Hkrati UP FAMNIT in UP IAM izvajata še 4 projekte s partnerskimi organizacijami: 

ECCUM - Establishment of Computing Centres and Curriculum Development in Mathematical Engineering Master Programme 

Sodelujemo kot mentorska organizacija in poleg Univerze v Santiagu de Compostela (Španija) in POLITO (Italija) pomagamo petim univerzam iz Uzbekistana in Kazahstana vzpostaviti magistrski program matematičnega inženiringa ter vzpostaviti računalniške centre. Več na spletni strani projekta tu.

Financirano centralno preko EACEA. 

ERGOSIGN - Novel learning approach for ERGOnomic principles for deSIGNers working in the upholstery and sleep sectors by using Virtual Reality.

S podjetji in izobraževalnimi organizacijami iz Romunije, Španije in Poljske sodelujemo pri ustvarjanju spletnih izobraževalnih vsebin (vključno z virtualno resničnostjo) za uveljavljanje ergonomskih vidikov v oblazinjenem in spalnem pohištvu. 

Financirano preko Romunske nacionalne agencije. 

DA.RE - Data Science Pathways to re-imagine education

Podjetja in izobraževalne organizacije iz Italije, Srbije, Portugalske, Velike Britanije in Slovenije bodo ustvarile inovativne izobraževalne poti na področju velikih podatkov ('big data'). Vsebinsko bo projekt posegal na področja strojnega učenja, statističnega modeliranja, potreb velikih podatkov, podatkovnega upravljanja in zahtev industrije.  

Projekt se začne izvajati v septembru 2016.

Financirano preko Italijanske nacionalne agencije. 

CULTURESHAKE

CULTURESHAKE je presečni projekt, ki posega na področja medkulturne komunikacije v večjezikovnih izobraževalnih okoljih, begunstva, integracija in informacijskih tehnologij. V projektu bomo razvili orodja poučevanja na področju kulturnih teorij, gledališče pedagogike in večjezikovnih didaktičnih pristopov. Pilotno bo vsebinski fokus projekta na Shakespearjevih igrah "Sen kresne noči" in "Vihar", kateri bosta uporabljeni za vsebinsko usklajeno poučevanje omenjenih tem. 

Sodelujejo izobraževalne organizacije iz Nemčije, Velike Britanije, Švedske in Slovenije, projekt pa se začne izvajati v septembru 2016.

Financirano preko Nemške nacionalne agencije.