Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

nedelja, 16. september 2018 Pri založbi Cambridge University Press izšla nova izdaja učbenika, katerega soavtor je prof. dr. Vladimir Batagelj

Pri prestižni založbi Cambridge University Press bo v kratkem izšla 3. izdaja odmevne knjige »Exploratory Social Network Analysis with Pajek«, katere soavtor je tudi raziskovalec Univerze na Primorskem in IMFM, slovenski matematik prof. dr. Vladimir Batagelj.

Temeljito predelana in razširjena tretja izdaja izjemno uspešnega učbenika iz leta 2005 je izšla v zbirki Structural Analysis in the Social Sciences in prinaša posodobljeno gradivo za raziskovanje družbenih omrežij s programom Pajek.

Glavni strukturni koncepti in njihove aplikacije v družbenih raziskavah so tokrat predstavljeni v obliki vaj. Glede na to, da je programsko orodje Pajek na voljo skupaj z nabori podatkov, se lahko bralci naučijo analize omrežij preko študije primerov. Bralci bodo pridobljeno znanje, veščine in orodja za analizo družbenih omrežij lahko uporabili tudi na drugih področjih znanosti.

Cambridge University Press je najstarejša založba na svetu. Nastala je leta 1534 v okviru Univerze v Cambridgeu in je danes tudi druga največja mednarodna založba, takoj za Oxford University Press. Od ustanovitve stremi k dopolnjevanju poslanstva univerze preko širjenja znanja in podpiranja izobraževanja, učenja in raziskovanja na najvišji mednarodni ravni odličnosti.