Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 10. februar 2015 Dobra udeležba študentov UP FAMNIT na Kariernem dnevu

V sredo, 21. 1. 2015 je v organizaciji Univerzitetnega kariernega centra in univerzitetnega inkubatorja UIP na UP FAMNIT potekal Karierni dan. Dogodek je bil zanimiv za študente različnih študijskih programov, saj so bila povabljena podjetja oz. organizacije s področja matematike, naravoslovja in informacijskih tehnologij: Actual I.T. d.d., KZ Agraria Koper, DOPPS, Kmetija Žiber, Elcomin d.o.o. in Oljarna Hrvatin.

Kariernega dne se je udeležilo skupaj 18 študentov Univerze na Primorskem, od tega 10 študentov naše fakultete, ki so lahko izkoristili priložnost za mreženje, vzpostavljanje stikov z potencialnimi delodajalci ali celo za zaposlitveni razgovor.

Predstavnica organizacije DOPPS ga. Bojana Lipej je po dogodku izjavila: »Z odnosom in nastopom študentov sem bila zelo zadovoljna; bili so korektni, spoštljivi, pokazali so zanimanje za našo organizacijo, predvsem za način dela, odnose med zaposlenimi, možnosti za ustvarjalno in kreativno delo.«. Mnenju se je pridružil tudi predstavnik KZ Agrarie Koper g. Nikola Šavle, ki je podal mnenje: »Študentje, s katerimi sem izpeljal razgovore so prikazali zelo strokoven pristop k tematiki. Nekateri so po izkazanem zanimanju za stroko izstopali.«. Prav tako je študentom svetoval: » Da je proizvodnja zdrave lokalno pridelane hrane vsekakor branža prihodnosti z velikim potencialom in zato naj študentje ta trend izkoristijo.«

Dogodki kot so karierni dnevi torej znatno prispevajo h poklicni orientaciji naših študentov v zgodnji fazi študija, hkrati pa ustvarjajo tudi konkretne poslovne vezi med delodajalci in našimi študenti. Predstavnik podjetja Elcomin d.o.o. g. Cveto Križan je izjavil: »Študenti na naše presenečenje niso bili čisti informatiki, prišli so tudi iz drugih področij. Sami na določene kombinacije znanj pred tem nismo niti pomislili zato nam tako različna kadrovska usposobljenost med študenti ponuja nove kadrovske kombinacije za prihodnost.«.

V prihodnje bi si želeli, da bi se interes pri študentih še povečal, saj je na strani delodajalcev opaziti veliko zanimanje za kvalitetne, strokovne in ambiciozne študente.