Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 17. marec 2017 Čestitke vsem prejemnikom priznanj in nagrad Univerze na Primorskem

V četrtek, 16. marca 2017, se je s 14. slovesno akademijo zaključil letošnji Teden Univerze na Primorskem. V protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru je rektor prof. dr. Dragan Marušič podelil 13 priznanj in nagrad profesorjem in študentom –naziv zaslužni profesor, zlato plaketo, častni listini, nagrade za znanstveno in pedagoško odličnost, priznanja »Srečko Kosovel« in »Univerze na Primorskem« za študente.

Najvišji naziv je prejel dolgoletni prvi mož Banke Koper, Vojko Čok, strokovnjak za ekonomijo in finance, ki je postal častni senator Univerze na Primorskem.

Med prejemniki priznanj in nagrad sta tudi letos profesorja in raziskovalca na UP FAMNIT in UP IAM ter diplomant UP FAMNIT:

  • priznanje »Svečana listina mlademu visokošolskemu učitelju oz. sodelavcu ali znanstvenemu delavcu oz. raziskovalnemu sodelavcu Univerze na Primorskem« je za posebno prodornost in odličnost dosežkov na področju znanstvenega in pedagoškega dela prejel doc. dr. Klen Čopič Pucihar;
  • nagrado za znanstveno odličnost za leto 2016 za področje naravoslovja in tehnike je prejela izr. prof. dr. Andreja Kutnar;
  • nagrado »Srečko Kosovel za študente Univerze na Primorskem« je prejel diplomant dodiplomskega študijskega programa Matematika Vladan Jovičić. Nagrado je prejel za izredne dosežke pri pripravi zaključne naloge z naslovom »Odčitljivost digrafov in dvodelnih grafov / Readability of Digraphs and Bipartite Graphs)« pod mentorstvom izr. prof. dr. Martina Milaniča in somentorstvom prof. dr. Andreja Brodnika.

Vsem prejemnikom priznanj in nagrad iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov na njihovi nadaljnji poti!

Več informacij o 14. slavnostni akademiji ter fotoutrinke si lahko ogledate tukaj.

Foto vir: UpBudi.si