Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 6. junij 2012 Študent UP FAMNIT Irman Abdič je zmagovalec letošnje Podjetne Primorske s projektom iSound

Irman Abdić, študent UP FAMNIT, je s projektom s področja IKT tehnologije iSound prejel prvo nagrado na letošnjem natečaju za najboljši poslovni načrt Podjetna Primorska. Nagrade prvim trem izmed 13 finalistov natečaja, ki ga Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP) organizira šestič zapored, so v torek zvečer podelili v portoroškem Avditoriju.

iSOUND je strokovno komisijo prepričal z inovativno idejo, ki temelji na nizu programov za analizo zvočnih signalov na področju živalskih zvokov in izgovorjave, izdelave samodejnih razpoznalnikov in iskalnikov zvokov. Programi bodo služili kot pripomoček strokovnim delavcem in osebam s slušnimi težavami za analizo izgovorjave ter za zaznavanje in razpoznavanje zvokov med delom za računalnikom. Za osebe z motnjami sluha predstavlja ta pripomoček inovativno rešitev pri reševanju njihovih vsakodnevnih težav pri delu z računalnikom, kot so opozarjanje na zvoke zvonjenja, trkanja na vratih, ipd. Avtor poslovnega načrta je Irman Abdič.

Zmagovalec je prejel 6000 evrov nagrade, poleg tega pa se je tudi neposredno uvrstil v čezmejni natečaj za najboljši poslovni načrt Primorske »Interino Bizplan Contest« v okviru projekta Interino.

Iskrene čestitke.