Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 24. december 2015 Objavljen je razpis Erasmus+ za 2016-17 (študij in praktično usposabljanje v tujini)

Objavljen je razpis Erasmus+ za študente. Omogoča prijave za študij in praktično usposabljanje v tujini med 1.6.2016 in 30.9.2017. 

Rok za prijave je 21.1.2016.

Razpis z vsemi prilogami in navodili je dosegljiv na povezavi tu


ponedeljek, 21. december 2015 Izšlo je novo glasilo projekta W3B z vabilom na naslednjo delavnico

V okviru projekta W3B - "What We Wood Believe - Societal Perceptions of the Forest-Based Sector" je izšlo novo glasilo, ki vsebuje tudi napoved naslednjega srečanja. Delavnica deležnikov bo potekala 7.4.2016 na Dunaju. 

Več v samem glasilu tu


ponedeljek, 21. december 2015 Fellowship štipendije za Nemčijo

Znanstveni managerji se lahko prijavite za ERA Fellowship štipendije za Nemčijo. 

Program je namenjen znanstvenim managerjem (srednji administrativni managerski nivo) iz raziskovalnih organizacij, organizacij, ki sofinancirajo raziskovanje ali institucij visokega šolstva v državah EU13 in nemškim raziskovalnim organizacijam, organizacijam, ki sofinancirajo raziskovanje ali institucijam visokega šolstva, ki želijo izmenjati znanja ali ustanoviti / razširiti povezave med organizacijami. 

Program združuje teorijo in prakso (teden v kampusu nadgrajen z obiskom nemške raziskovalne / izobraževalne organizacije). 

Obisk traja 6 tednov - 3 mesece. 

Več informacij je dosegljivih tu. 


ponedeljek, 21. december 2015 Praznični urnik knjižnice TeMeNa

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo knjižnica od 24.12.2015 do 01.01.2016 zaprta. Vračilo gradiva je možno dne  24.12.2015 med 08:00 in 11:00 na Referatu za študente UP FAMNIT (Glagoljaška 8). Za podaljšanje roka izposoje gradiva pišite na e-naslov temena@upr.si

Zahvaljujemo se za razumevanje,

Knjižnica TeMeNa


ponedeljek, 21. december 2015 Nov razpis za SUNBEAM štipendije

Projekt SUNBEAM omogoča študentom iz partnerskih držav, da opravijo del študija ali celoten študij na instituciji v EU in študentom iz EU, da opravijo del študija ali celoten študij na instituciji izven EU. 

EU države, ki sodelujejo v projektu: Italija, Slovenija, Hrvaška, Grčija

Partnerske države, ki sodelujejo v projektu: Albanija, Bosna in Hercegovina, Kosovo, Srbija, Črna Gora

V projektu sodeluje tudi UP FAMNIT, ki vabi študente iz partnerskih držav, da se prijavijo na programe:

Študenti UP FAMNIT pa ste vabljeni, da si ogledate ponudbo partnerskih institucij in se odpravite na izmenjavo ali na višjo stopnjo študija. 

Več informacij o samem projektu, razpisu in možnostih, je dosegljivih na spletni strani projekta tu


ponedeljek, 21. december 2015 Uporaba opreme v prvi stavbi univerzitetnega kampusa Livade je predvidena v začetku novega leta

Univerza na Primorskem je z odprtjem prve zgradbe v Kampusu Livade v Izoli dosegla pomemben mejnik pri zasledovanju cilja zagotavljanja ustrezne infrastrukture ter prostorov za izvajanje njenega osnovnega poslanstva, in sicer izobraževalne in raziskovalne dejavnosti.

S pridobitvijo stavbe A Univezitetnega kampusa Livade je univerza postavila edinstveno infrastrukturo na območju Južne Primorske. V sodobne prostore je umeščena nova visoko-tehnološka oprema, katere nakup je država potrdila v vrednosti skoraj 1,9 milijona evrov, od tega je približno 1,6 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013.

Več informacij  > > >


sreda, 16. december 2015 Sprememba uradnih ur knjižnice v petek, 18.12.2015

Uporabnike knjižnice TeMeNa obveščamo, da bo v petek, 18.12.2015 zaprta.
Knjige bo mogoče vrniti v referatu za študente UP FAMNIT, med 8. in 11. uro. Za podaljšanje izposoje gradiva lahko pišete na e-naslov temena@upr.si.

Zahvaljujemo se za razumevanje.


torek, 15. december 2015 Famnitov muzej računalništva

Namen Famnitovega muzeja računalništva je ohranjanje računalniške dediščine s predstavitvijo eksponatov na spletu, izbrani dragulji bodo predstavljeni tudi v stalni interaktivni zbirki na UP FAMNIT.

Še pomembnejši namen muzeja pa je "vrnitev v mladost"; pričakujemo, da se bo marsikateremu obiskovalcu utrnila solza ob pogledu na priljubljeni predmet iz njegove mladosti.

Trenutno je muzej dostopen le na spletu, po zaključeni prenovi prostorov na Kettejevi 1 v Kopru, pa bo dobil tudi otipljivo obliko.

Število eksponatov je trenutno še skromno, vendar se nadejamo novih draguljev.

Mogoče tudi z vašo pomočjo? 

Vabljeni k ogledu in sodelovanju!


ponedeljek, 7. december 2015 Srečanje s študenti za Erasmus+ izmenjave

Kmalu bo objavljen razpis za Erasmus+ izmenjave, zato organiziramo srečanje na temo Erasmus+ izmenjav v naslednjih terminih: 

  • Sreda, 16.12.2015 ob 8.00 v RU1
  • Ponedeljek, 21.12.2015 ob 15.00 v predavalnici Muzejski 1

Na srečanju se bomo pogovorili o razpisu, prijavi, potrebnih dokazilih, postopku izbora ter zahtevah za same izmenjave v okviru programa Erasmus+. 

Vsi zainteresirani toplo vabljeni k udeležbi!


petek, 4. december 2015 FAMNIT-ovo Brucovanje 2015

Spoštovani!

V sredo, 9. 12. 2015, bo potekalo težko pričakovano FAMNIT-ovo Brucovanje s skupino Night Express in študentskimi cenami pijač!

Night Express ali NEx je skupina, ki jo sestavlja šest članov, katere repertoar je zasnovan na rocku in funku. NEx bodo s svojim energičnim nastopom in igranjem avtorskih pesmi ter znanih priredb (Dubioza Kolektiv, SARS, Plavi Orkestar, Bijelo Dugme, svetovno znanih rock in ostalih hitov), zagotovo poskrbeli za pravo vzdušje in pravi študentski žur!

Pred nastopom skupine vas bo ogrel DJ Ney, dogodek pa bo povezoval stand up komik Aleš Novak.

Kot vsako leto, bo tudi letos potekalo tekmovanje za Naj bruca, vse tekmovalce pa čakajo bogate nagrade!

Vstopnina: 1€ po 24. uri! Izkupiček vstopnin bo šel v sklad za socialno ogrožene študente UP.
 

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1649360331994055/

Vljudno vabljeni!

ŠS UP FAMNIT