Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 20. april 2020 Študentke Biopsihologije in Uporabne psihologije pripravile prispevke za pomoč v duševni stiski

V zadnjem mesecu so se naši študenti uspešno soočili s študijem na daljavo, predavanjem sledijo preko ekrana in tudi vaje potekajo preko spleta. Kljub preventivnim ukrepom pa še naprej potekajo tudi obštudijske in prostovoljne dejavnosti. 

Študenti so tako organizirali vzajemno študijsko pomoč tudi izven tutorskega sistema, številni pomagajo dijakom, ki se podobno kot oni soočajo z novimi načini dela. Nekateri so aktivni pri Rdečem križu, ostali kot prostovoljci pomagajo starejšim občanom pri nakupih, kdor je že prej bil prostovoljec svoje delo nadaljuje v prilagojenih pogojih. Dva doktorska študenta Računalništva in informatike pa sta noč in dan skrbela za to, da so se natisnile zaščitne maske za Splošno bolnišnico Izola.

Študentke magistrskih programov Uporabna psihologija in Biopsihologija so pri predmetu Javnozdravstvene intervencije – izbrana poglavja pripravile nekaj vsebin za pomoč v duševni stiski za različne skupine posameznikov. Vsi prispevki so namenjeni predvsem študentom, vendar so uporabni tudi za splošno javnost.

V nadaljevanju objavljamo štiri izdelke:

Čestitamo vsem našim študentom za nesebično pomoč, ki jo ponujajo bližnjim in širši javnosti, vse pa vabimo, da si vzamete čas za branje in vaje!