Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 30. september 2020 Rektoričin nagovor študentom ob začetku študijskega leta: »Pridobljeno znanje vam bo koristilo vse življenje.«

Drage brucke in dragi bruci ter seveda tudi vse ostale študentke in študenti, ki nadaljujete študij na Univerzi na Primorskem, prisrčno pozdravljeni in dobrodošli na naši univerzi!

Iskreno me veseli, da bo predavalnice fakultet kot tudi ulice naših obmorskih mest ponovno napolnila mlada ustvarjalna energija, predvsem pa sem ponosna na to, da lahko naša univerza čisto vsem zagotovi primerno in varno izvedbo študijskega procesa, na katerega smo vsi že težko čakali.

Vsak začetek študijskega leta spremljajo pričakovanja, veselje, radovednost pa tudi skrb, kar še bolj kot v preteklosti drži za letošnje leto. V predavalnice bomo vstopali previdneje, saj bo v naslednjih mesecih na prvem mestu varnost in zdravje vseh nas – tako tistih, ki boste na naših fakultetah študirali, kot tudi profesorjev in vseh ostalih, ki na univerzi delamo.

Kljub temu pa sem prepričana, da volje do študija, spoznavanja novega in sodelovanja ter angažiranosti ne bo nič manj kot doslej.

Vsem vam zatorej pravim: upajte si več, kot od vas pričakuje okolje, v katerega vstopate. Naj bo vodilo vaših študentskih dni odprtost do številnih študijskih vsebin, ki se vam ponujajo. Pridobljeno znanje vam bo koristilo celo življenje, zato izkoristite vse možnosti, ki so vam na voljo in spoznavajte svet prek ljudi, ki jih boste srečali na tej vznemirljivi poti.

Prav vsem želim zdravo, uspešno in polno študijsko leto!

Prof dr. Klavdija Kutnar,
rektorica Univerze na Primorskem