Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 22. oktober 2019 Pokal Čiste desetke spet Famnitov!

Tudi letošnji Rektorjev dan je zaznamovala tradicionalna, letos že 22. Jesenska Čista 10ka. 16. oktobra sta jo v koprski Areni Bonifika organizirali Univerzitetna športna zveza Primorske in Študentska organizacija Univerze na Primorskem.

Dogodka se je udeležilo 200 študentk in študentov Univerze na Primorskem in Fakultete za pomorstvo in promet (UL). Predstavniki fakultet so se med seboj pomerili v odbojki, futsalu in košarki, ki so med študenti najbolj priljubljene discipline, ter kegljanju, namiznem tenisu in pikadu. Konkurenca je bila velika, a po nekaj letih nam je ponovno uspelo: Famnit je po skupnem seštevku prejel največ točk, kar pomeni, da je naša fakulteta nova lastnica prehodnega pokala.

Prvo mesto smo osvojili pri futsalu, košarki in kegljanju (moški). V odbojki, namiznem tenisu in pikadu smo bili drugi, na tretjo stopničko pa je stopila študentka v disciplini kegljanje.

V skupnem seštevku je drugo mesto zasedla Fakulteta za turistične študije (FTŠ), na tretje mesto pa se je uvrstila Pedagoška fakulteta (PEF).

Čestitke našim študentom!