Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

sreda, 15. november 2023 Obisk z Univerze v Beogradu v okviru seminarja RIN

V okviru Ponedeljkovega seminarja računalništva in informatike nas je v okviru Erasmus + izmenjave, obiskal prof. Ivan Luković z Univerze v Beogradu.

Danes sodobno poslovanje vključuje pridobivanje in shranjevanje ogromnih količin podatkov, večjih kot kdaj koli prej. Najpogosteje se zbrani podatki uporabijo v krajšem časovnem okviru, nato pa se arhivirajo in skoraj ne uporabljajo učinkovito. Po drugi strani pa ti podatki predstavljajo pomembno vrednost, ki jo lahko podjetje uporabi za doseganje zastavljenih ciljev in zagotavljanje trajnostnega razvoja. O »krizi velikih podatkov« je našim študentom in ostalim zainteresiranim 13. 11. 2023 predaval prof. Ivan Lukovič.

Več o seminarju je dostopno na tej povezavi.

»V Sloveniji in nisem prvič in vedno se zelo rad vračam. UP je univerza, ki hitro raste in premore posebno vzdušje, ponuja res dobre priložnosti za študente in učitelje. Sodelovanje smo začeli že leta 2018 z mojim prvim obiskom in verjamem, da bomo tako nadaljevali. Rad imam interakcijo s študenti in učitelji, prav tako pa se tukaj ukvarjam z nekaterimi temami, povezanimi s podatkovno znanostjo. Odprti smo za več možnosti sodelovanja, tudi s pomočjo mreže CEEPUS,« je dodal prof. Luković.

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in novih uspehov.