Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 26. marec 2024 Mladi entuziasti pomerili svoje programerske sposobnosti na Fakultetnem tekmovanju v programiranju - FTP

Včeraj je v prostorih UP FAMNT potekal zaključek Fakultetnega tekmovanja v programiranju – FTP. Tekmovanje je združilo 22 mladih entuziastov računalništva in informatike, ki so se med 11. decembrom 2023 in 1. marcem 2024 na zabaven način preizkušali v programiranju. 

Skozi natečaj so študenti razvijali program (igralca), ki je v njihovem imenu igral potezno igro proti ostalim tekmovalcem. Cilj je bil razviti program (igralca), ki se najbolje odziva na strategije ostalih tekmovalcev, ne da bi imel vpogled v njihovo izvorno kodo. 

V letošnjem tekmovanju so najboljša mesta zasedli naslednji tekmovalci:    

  • 1. mesto: Jerman Blaž, Gimpelj Tilen (ekipa Bot) 
  • 2. mesto: Petrov Ilija (ekipa Rakija) 
  • 3. mesto: Vincek Aleks, Ahlin Jaka (ekipa BananaBurek) 

Vodja tekmovanja, doc. dr. Aleksandar Tošič z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije (UP FAMNIT), organizira Fakultetno tekmovanje ter mlade dodatno navdušuje za računalništvo s snovanjem, vodenjem in organizacijo programerskega tekmovanja.

Za izvedbo dogodka gre posebna zahvala: InnoRenew CoE centru, Laboratorij-u za Blockchain in Jezikovne Tehnologije  in Univerzi na Primorskem.

Vsem kandidatom čestitamo in jim želimo veliko uspehov pri nadaljnjem študiju!