Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 1. julij 2020 Znanstvena revija ADAM uvrščena v SCOPUS

Z veseljem sporočamo, da je revija The Art of Discrete and Applied Mathematics - ADAM,  ki jo izdajata UP FAMNIT ter Slovensko društvo za diskretno in uporabno matematiko (SDAMS), uvrščena v SCOPUS.

Revija ADAM je sodobna visokokakovostna spletna odprtodostopna mednarodna znanstvena revija s področja diskretne in uporabne matematike, ki izhaja od 2018 in sicer dvakrat letno v angleškem jeziku, s povzetki v slovenščini.

Poleg člankov revija prinaša tudi podatkovne rezultate raziskav ter računalniške programe za branje, pisanje ter obdelavo teh podatkov. Revija objavlja po eni strani krajše prispevke, po drugi strani pa tudi daljše, pregledne sestavke, oz. kataloge izbranih struktur. Pokriva širok spekter tem diskretne in uporabne matematike kakršne so teorija grafov, kombinatorika, algoritmična teorija grafov, kombinatorna optimizacija  in njenih uporabah v znanosti.

Pričakujemo, da bo revija ADAM vključena v SCOPUS v prihodnjih mesecih, ko bo zaključen proces indeksiranja.

Zbirko SCOPUS gradi založnik Elsevier in je največja podatkovna zbirka, namenjena iskanju in pregledu znanstvene literature iz vseh področij. Obsega bibliografske podatke z izvlečki in citiranimi viri za članke iz 23.700 naslovov znanstvenih revij (4.000 odprtodostopnih) preko 5.000 založnikov ter vsebuje več kot 71 milijonov bibliografskih zapisov.

S tem ko je revija ADAM postala uvrščena v SCOPUS, so v njej objavljeni članki dobili mednarodno priznan faktor vpliva, med drugim pa jih bo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) vrednotila kot članke, objavljene v visokokvalitetnih mednarodnih znanstvenih revijah.

 

Uredniški ekipi ob tem dosežku iskreno čestitamo in ji želimo uspešno delo še naprej!