Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

nedelja, 25. junij 2017 Začel se je letošnji Biološki raziskovalni tabor v Slovenski Istri

Danes, v nedeljo 25. junija, se je v izolskem Dijaškem domu začel letošnji Biološki raziskovalni tabor v Slovenski Istri, ki ga skupaj organizirata Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT in Zveza za tehnično kulturo Slovenije – ZOTKS. Do četrtka bo 15 srednješolcev iz vse Slovenije odkrivalo raznolikost rastlinstva in živalstva ter njihovo prilagoditev na življenje v Sredozemlju.

Natančneje bodo v ponedeljek v Krajinskem parku Strunjan odkrivali svet botanike, v torek bodo ob kalu v Kortah spoznavali dvoživke, plazilce in metulje, zadnja dva dni pa bosta na vrsti morski in obmorski svet. V sredo bodo namreč raziskovali izolsko obalo, v četrtek pa bodo obiskal Muzej školjk in polžev Piran.

Svoje ugotovitve in najdbe bodo nato dobesedno postavili pod mikroskop, saj bo del tabora potekal tudi v sodobno opremljenih laboratorijih Univerzitetnega kampusa Livade.

Delavnice bodo vodili asistenti in profesorji z UP FAMNIT ter vabljeni biologi. Z mladimi udeleženci pa se bodo družili tudi študenti študijskega programa Biodiverziteta UP FAMNIT.

Prav vsem želimo uspešno delo, veliko zabave in novih spoznanj!

Na fotografiji: utrinek s prvega spoznavnega večera v izolskem dijaškem domu.