Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 15. november 2021 Vabljeni k ogledu posnetka prvega Biološkega večera 2021/22

Letošnji cikel Bioloških večerov se je začel izredno uspešno. Prvo predavanje z naslovom V.I.P. projekt za ogrožene vrste in habitate v Vipavski dolini je izvedel Tomaž Remžgar, in sicer v hibridni obliki, ki se je izkazala za zelo učinkovito, saj se je dogodku pridružilo več kot 60 udeležencev.

Osrednja tematika dogodka so bile vsebine povezane z izvajanjem naravovarstvenega projekta »Ukrepi za ohranjanje in izboljšanje stanja ogroženih živalskih vrst in habitatov v Vipavski dolini«; akronim VIPava.

Predavatelj je s predstavitvijo ekologije kvalificiranih vrst živali in ugotovitev o njihovi prisotnosti ter ukrepov, ki so jih pri projektu izvedli z namenom izboljšati njihov habitat, podal veliko iztočnic za zanimivo diskusijo, ki si jo lahko pogledate v spodnjem posnetku.

                

Naslednji dogodek bo v sredo, 24. novembra 2021, ob 19.00, na UP Famnit (Avla Glagoljaška) ali prek aplikacije ZOOM. Dr. Živa Fišer bo izvedla predavanje z naslovom "Sem šel na figov drev, jabelka sem dol klatil, hruške so same padale": ekonomska, simbolna in intrinzična vrednost rastlin v slovenskih ljudskih pesmih.

Vabljeni!