Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 20. februar 2020 Vabilo na zaključni dogodek čezmejnega projekta SUSGRAPE

Vljudno vabljeni na zaključni dogodek projekta čezmejnega sodelovanja

SUSGRAPE – Spodbujanje trajnostnega vinogradništva s pomočjo IKT
na  čezmejnem območju Italije in Slovenije
,

ki bo 25. februarja 2020 od 9.30 do 13.00
v Vinski kleti »Goriška Brda« v Dobrovem
.

Projekt SUSGRAPE je usmerjen v promocijo trajnostnega vinogradništva s pomočjo IKT tehnologij na čezmejnem območju Italije in Slovenije. Predstavljeni bodo doseženi rezultati ter najnovejše tehnologije, usmerjene k preprečevanju razvoja peronospore in oidija vinske trte, ki so plod triletnega partnerska sodelovanja med vinogradniki, tehnološkimi podjetji, univerzami in raziskovalnimi institucijami.
Poseben poudarek bo namenjen predstavitvi rezultatov, doseženih z združitvijo tehnologije za spremljanje agro-meteoroloških razmer in razvoja napovednih modelov. Poleg tega bodo prikazani še rezultati analize mikroorganizmov v povezavi z zgoraj navedenima boleznima vinske trte.

Drugi del srečanja bo namenjen pogovorom s projektnimi partnerji in interaktivnimi predstavitvam konkretnih primerov. Podroben program je objavljen na tej povezavi.

Delovna jezika bosta Slovenščina in Italijanščina, prevodi bodo zagotovljeni. 

Število mest je omejeno zato vas naprošamo, da se prijavite do petka 21. 2. 2020 do 17.00 na elektronski naslov matjaz.hladnik@upr.si

Vabljeni!


(Vzpostavitev agrometeorološke mreže na čezmejnem območju vključuje meteorološke postaje in programska orodja, ki so osnova za razvoj in implementacijo modelov za napovedovanje okužbe s peronosporo in oidijem)