Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 24. avgust 2015 Uspešno zaključen 5. FAMNITov poletni tabor "Matematika je kul"

V soboto, 22. avgusta se je na UP FAMNIT uspešno zaključil peti poletni matematični tabor, namenjen osnovnošolcem in dijakom, »Matematika je kul«. Med 16. in 22. avgustom 2015 so se mladi ljubitelji matematike s tem področjem spoznavali prek zabavnih ter poučnih vsebin, osnovni namen in cilj tabora pa je bila popularizacija matematike ter prikaz njene uporabe z zanimivimi primeri iz prakse.

Osnovnošolci in srednješolci, ki so se letos odločili nekaj dni poletnih počitnic preživeti ob reševanju zanimivih matematičnih zank in problemov, so se na taboru »Matematika je kul« ukvarjali s temami, kot so: »Matematika delovanja spletnih brskalnikov«, »O starogrški geometriji«, »Izdelava zabavnih vsebin z otipljivim vmesnikom«, »Japonska tempeljska geometrija«, »Zgodovina poliedrov«, »Skrivnostna sporočila«, »Matematika in šport«, »Od najmanjših kvadratov do delovanja CT naprave«, »Iteracijske metode in numerična analiza«, »Zgodba s srečnim koncem«, »O Gaussovi krivulji« in »Dimenzija: od štetja do fraktalov«. Da bo tabor udeležencem zagotovo ostal v lepem spominu, so organizatorji poskrbeli z različnimi druženji, športnimi aktivnostmi, spoznavanjem Kopra in družabnimi večeri.

Z vsakoletno organizacijo tabora želimo mladim predstaviti matematiko kot zabavno, zanimivo in predvsem uporabno. Tudi letos so predavanja potekala ločeno za osnovnošolce in srednješolce. Vsega skupaj je bilo 30 udeležencev, od tega 21 osnovnošolcev in 9 srednješolcev. Prav tako opažamo, da se nekateri udeleženci k nam vračajo že nekaj let. To nam pove, da je tabor resnično zanimiv in da vsako leto dodajamo tematike, ki mlade spodbudijo k drugačnemu razmišljanju o matematiki.

Tabor je sicer namenjen učencem 8. in 9. razreda osnovnih šol ter dijakom srednjih šol, ki jih zanima matematika.

Več o taboru si lahko preberete na http://tabor.famnit.upr.si.