Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 17. marec 2015 UP Famnit bo gostila dijake, ki se bodo pomerili v znanju iz biologije za Proteusovo nagrado

V soboto, 21. marca 2015 bomo na Famnitu gostili 370 dijakinj  in dijakov iz vse Slovenije, ki se bodo pomerili v znanju iz biologije, ter njihove mentorje – učitelje.

Gre za tekmovanje s petnajstletno tradicijo v slovenskem prostoru. Organizira ga Zveza za tehnično kulturo Slovenije v sodelovanju s Prirodoslovnim društvom Slovenije in z Društvom učiteljev biologije Slovenije. Dijaki se pomerijo iz znanja biologije, tekmovanje pa poteka dvostopenjsko – najprej šolsko, nato državno. Štirje najboljši dijaki se uvrstijo v olimpijsko ekipo. Letošnjega šolskega tekmovanja se je udeležilo 3437 dijakov, mejo za udeležbo na državnem tekmovanju, ki bo letos drugič potekalo v Kopru (prvič v letu 2012; tekmovanje se seli med tremi kraji – Ljubljana, Maribor, Koper), pa je doseglo 370 dijakov.

Dijake bodo v Taverni v Kopru pozdravili predstavniki organizatorja in UP FAMNIT, nato pa bodo dijaki reševali naloge v prostorih Univerze na Primorskem.

Tudi pri letošnjem tekmovanju bo pomoč pri organizaciji nudil Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT in študenti študijskih programov Biodiverziteta (dodiplomski) in Varstvo narave (magistrski).

Dijakom želimo uspešno reševanje nalog in prijetno bivanje v Kopru!