Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 18. junij 2015 Študenti Famnita z odličnimi uvrstitvami na internetni olimpijadi

Tudi letos so se Famnitovi študenti matematike udeležili mednarodnega internetnega tekmovanja Open International Internet-Olympiads for Higher Education Students (vabilo).

Tekmovanje je potekalo v treh krogih - prvi krog 20. marca, drugi krog 22. aprila in tretji krog 27. maja. Prvega kroga se je udeležilo več naših študentov, v drugi krog pa so bili izbrani Marko Palangetić, Marko Rajković in Roman Solodukhin (vsi 2. letnik dodiplomskega študijskega programa Matematika). Vsi trije so se izkazali tudi v drugem krogu in se uvrstili v tretji krog, kjer so dosegli izvrstne rezultate. Marko Palangetić in Roman Solodukhin sta prejela srebrno medaljo, Marko Rajković pa bronasto. 

Mednarodne internetne olimpijade 2015 se je udeležilo skupaj 5.948 študentov iz 196 univerz, od tega je bilo študentov matematičnih smeri 763. V zadnji, tretji krog, je bilo uvrščenih le 85 študentov iz 52 univerz, od tega 27 iz matematičnih smeri.

Omenjene številke povedo še več o uspehih naših študentov, saj so ti dosegli odlične uvrstitve: Marko Palangetić (7. mesto skupno, 7. mesto med študenti matematičnih smeri), Roman Solodukhin (11. mesto skupno, 10. mesto med študenti matematičnih smeri), Marko Rajković (21. mesto skupno, 15. mesto med med študenti matematičnih smeri).

Vsem trem iskreno čestitamo!