Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

torek, 10. maj 2016 Srečanje z Miho Šaberlom, diplomantom UP FAMNIT

Vse študente in zaposlene UP FAMNIT vabimo na srečanje z diplomantom Bioinformatike Miho Šaberlom, ki bo v petek, 13. maja, ob 13:00 v predavalnici FAMNIT-VP.

Miha Šaberl je študij Bioinformatike na UP FAMNIT zaključil leta 2013. Podiplomski študij Biologije in biotehnologije je nato nadaljeval na Univerzi v Kopenhagnu, kjer je junija lani zaključil še magisterij iz podjetništva (Business Administration and Bioentrepreneuship) na Copenhagen Business School. V okviru študija je opravil prakso v laboratoriju in v biotehnološkem podjetju Novoyzmes A/S, saj je njegov cilj postati manager v farmacevtskem podjetju.

V času študija je bil tudi aktiven tutor in je sodeloval pri promociji fakultete ter študijskega programa Bioinformatika na srednjih šolah in na informativnih dnevih širom po Sloveniji. Za svojo splošno angažiranost in študijske uspehe je zato leta 2013 prejel pohvalo UP FAMNIT. Ob tem gre izpostaviti še tri pomembne nagrade:

  • 2016 - HØIBERG Prize 2016 za najboljši podjetniški plan (Development of a mobile-application for monitoring of adverse drug side-effects)
  • 2013 – Finalist za najboljši poslovni načrt za projekt: Prehranska dopolnila - Izdelava izdelkov in naravnega rakitovca za zdravstvene namene – natečaj Podjetna Primorska
  • 2012 – Potrdilo odličnosti na natečaju Customer Satisfaction University Award (Banka Koper).

Na srečanju bo diplomant predstavil svojo izobraževalno pot na Danskem, delo v podjetju Novoyzmes A/S ter ostale izkušnje v tujini. Dogodek organizira Združenje Alumni UP FAMNIT.

Vljudno vabljeni!