Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

ponedeljek, 13. december 2021 Sejo Sveta članov Evropskega matematičnega združenja (EMS) bo gostila Univerza na Primorskem

UP bo gostila sejo Sveta članov Evropskega matematičnega združenja (EMS)

Z velikim veseljem sporočamo, da bo Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije gostila naslednjo sejo Sveta članov EMS, ki bo potekala na Bledu od 25. do 26. junija 2022. Dogodek sledi 8. Evropskemu kongresu matematike, enemu največjih dogodkov na področju matematike v Evropi, ki je potekal junija letos v Portorožu ter preko spleta, in je gostil preko 1700 matematikov s celega sveta.

Svet članov EMS je vodstveno telo Evropskega matematičnega združenja (EMS), primarne organizacije, ki se ukvarja z razvojem matematike v Evropi. Svet se sestaja vsako drugo leto, na naslednji seji pa bodo delegati izvoljeni za obdobje štirih let, in sicer v naslednjih kategorijah: redni, izredni, institucionalni ter individualni člani. Ena od štirih predstavnikov institucionalnih članic je tudi prof. Klavdija Kutnar, rektorica Univerze na Primorskem. Svet članov EMS je pristojen za izvolitev izvršnega odbora EMS, med njimi predsednika, podpredsednikov, sekretarja, blagajnika in drugih članov izvršnega odbora, ki so izvoljeni za dobo štirih let.

Na prihajajočem srečanju na Bledu bo med drugim potekala tudi izvolitev novega predsednika EMS, saj se trenutnemu predsedniku, prof. dr. Volkerju Mehrmannu, v letu 2022 izteče mandat. Celoten seznam delegatov je na voljo tukaj

Na UP FAMNIT smo izredno ponosni, da lahko ponovno gostimo še en izjemen dogodek s področja matematike!

 


(na fotografiji: Prof. Volker Mehrmann, predsednik EMS, Prof. Klavdija Kutnar, rektorica Univerze na Primorskem, Prof. Tomaž Pisanski, predsednik Organizacijskega odbora 8ECM)

 


(Foto: Jošt Gantar, www.slovenia.info)