Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 17. oktober 2022 REKTORIČIN DAN 2022

Tudi letos bomo Rektoričin dan (19. 10. 2022) obeležili s športnimi in družabnimi aktivnostmi. Zaposleni na UP bomo ta dan imeli na voljo bogat program delavnic, pohodov, izletov in drugih srečanj, na katera so vabljeni tudi študenti. 

PROGRAM:

ŠPORTNO 

  • Jutranja joga s ŠportUP: (Težavnost: 2) 

Jutranja joga, s katero lahko začnete dan. Dvorišče Armerije ali v primeru slabega vremena oz. prevelikega števila prijavljenih bo aktivnost izvedena na UP FM (P6),  ob 8.00.  Prijava 

  • Sprehoda ob morju od Kopra do Izole (in nazaj): (Težavnost: 1) 

Sproščen sprehod do Simonovega zaliva z možnostjo vodenega ogleda Arheološkega parka ALI sproščen sprehod do Simonovega zaliva z možnostjo vodenega ogleda stavbe InnoRenew CoE.  

Zbirališče bo ob vstopu na makadamsko parkirišče v Žusterni ob 9.30.  Prijava 

  • Sprehoda ob morju od Turistice do Pirana (in nazaj), z ogledom Akvarija: (Težavnost: 1) 

Sproščen sprehod do Pirana z možnostjo ogleda Akvarija. Zbirališče bo na parkirišču ob Turistici ob 9.30.  Prijava 

  • Pohod Tinjan s Šport UP: (Težavnost: 3 | cca. 2,5h) 

Krožni sprehod po poti na Tinjan. Zbirališče bo na parkirišču pri pokopališču v vasi Dekani ob 9.30. Prijava 

  • Kolesarski izlet po Parenzani od Kopra do Pirana (in nazaj): (Težavnost: 3) 

Kolesarski izlet od Kopra do Pirana, z možnostjo ogleda Akvarija in nazaj. Obvezna je popolna oprema. Zbirališče bo pred stavbo UP ob 9.00 (možna kombinacija z jogo) in v Žusterni ob 9.15. Prijava 

KULTURNO - DRUŽABNO:

  • Terapevtska čajanka ob branju poezije (od 9.00 do 10.30, avla Armerije UP): Srečanje Knjižnega kluba UP bo potekalo v obliki čajanke, na kateri bomo kaj prebrali in si prisluhnili, namen srečanja pa je, da preživimo nekaj časa v kavarniškem vzdušju... v družbi knjige, seveda. 
  • Delavnica UPreplet (Prostovoljstvo UP) (od 10.30 do 12.30 v avli Armerije UP): Rokavčki pomagački so pleteni ali kvačkani kvadrati velikosti 30 x 30 cm, ki se jih nato zašije v tubo, našije gumbe in druge okraske. Namenjeni so osebam z demenco, saj jih pomirjajo in pomagajo pri terapijah, blagodejnost je potrjena s strani Društva Spominčica, ki jih tudi sprejema po dogovoru. Rokavčke lahko izdelujete ves čas, lahko  pa začnete in nato predate naslednjemu ali pa se le ustavite ob ustvarjanju in poklepetajte ob kavi in čaju. 
  • Turnir družabnih iger (od 10.30 do 12.30 v Sejnih sobah  Armerije UP): V prostoru bodo potekala tekmovanja v activityju in taroku.  
  • UPdate (od 10.00 do 11.00, različne lokacije): prijavite se lahko na klepet s sodelavkami ali sodelavci. Po zaprtju prijav bomo oblikovali skupine, na mail boste prejeli uro in lokacijo srečanja, kjer boste spoznali 3 sodelavke ali sodelavce UP in z njimi poklepetali – pustite se presenetiti. Če pogovor ne bo stekel, vam bodo pomagale pogovorne kartice. 
  • Ponovitev premiere PEF Teatra (od 19.30 do 20.30) v Centru mladih Koper. Napoved predstave: V premožni družini se prepletajo prijateljstvo, sovraštvo, ljubezen, ljubosumje in spletke. Po pretresljivem dogodku detektiv preiskuje primer in ga poskuša rešiti. Katera ženska ima dovolj velik motiv? Je zločin zakrivilo več žensk? Je sploh katera kriva?  Predstava je prirejena je po francoskem filmu z istoimenskim naslovom, pripravili pa so jo študenti UP PEF. Vstopnina: prostovoljni prispevek. 

Prijava 

PREDAVANJA (ZOOM) IN KONFERENCA:

  • Luka, ŠportUP: O spancu (delavnica, od 13.00–14.00): Virtualna delavnica nas bo poučila o bioloških ritmih, ki pomembno vplivajo na kakovost spanca in posledično na nivoje energije v budnosti in dolgoročno na naše zdravje. Spoznali bomo tudi različne vrste spanca in njihov pomen.  

Prijava 

  • Growth Mindset Teaching in (Higher) Education mednarodna konferenca. Udeležba je brezplačna, dogodek pa je namenjen vsem višješolskim učiteljem. Program je celodnevni, lahko pa se udeležite le nekaj predavanj. Več o projektu na www.unigrowthminds.eu

Prijavnica in program dogodka sta na voljo na povezavi

DAN POTEM: DODATEN DOGODEK 20. OKTOBRA 2022 

Ob svetovnem dnevu etike, ki ga obeležujemo 20. oktobra, Komisija UP za etiko v raziskavah, ki vključujejo delo z ljudmi (KER) organizira dogodek, namenjen predvsem višanju etične zavesti. Na njem želijo poudariti vsebine, ki ob vlaganju vlog na KER največkrat povzročajo težave. Dogodek je namenjen vsem zaposlenim UP, predvsem tistim, ki ste ali še boste oddajali vloge.  Več >> TUKAJ.