Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 16. december 2021 Predstavljamo GOOGLE DEVELOPER STUDENT CLUB UNIVERZE NA PRIMORSKEM

Dober mesec je minil od prvega srečanja študentskega kluba Googlovih razvijalcev Univerze na Primorskem (GDSC Primorska), v tem času pa je zavzeta skupina Famnitovih študentov dodatno izvedla še 3 uspešne dogodke, ki vsakič štejejo večje število radovednih obiskovalcev.

   
                                    Prvo srečanje GDSC Primorska (Vir: Facebook @gdsc.primorska)

Študentski klubi Googlovih razvijalcev (Google Developer Student Clubs) so skupine študentov dodiplomskih ali podiplomskih programov na posameznih univerzah v mednarodnem okolju, ki delujejo na področju Googlovih tehnologij.  

GDSC Primorska je bil ustanovljen v letošnjem letu in uspešno sledi cilju snovanja nove raziskovalne skupine Univerze na Primorskem. Klub omogoča razvijalcem okolje za učenje in v svoj krog vabi študente vseh dodiplomskih in podiplomskih programov, ki stremijo k nadgrajevanju svojega znanja in spretnosti na področju sodobne tehnologije. Učenje poteka v obliki interaktivnih delavnic in seminarjev, pri katerih sodelujejo tudi predavatelji, ki člane opremljajo s svojim širokim znanjem in dobrimi praksami.

   
   
                Člani skupine GDSC Primorska (Vir: https://gdsc.community.dev/university-of-primorska/)

Včeraj, 15. decembra 2021, je v prostorih UP FAMNIT potekal dogodek, ki sta ga vodila izr. prof. dr. Matjaž Kljun in doc. dr. Klen Čopič Pucihar, predstojnik in namestnik predstojnika HICUPa - Laboratorija za interakcijo človek-računalnik na Univerzi na Primorskem.

Člani kluba z veseljem sprejemajo tudi ideje in predloge za še boljše delovanje skupnosti. Kontaktirate jih lahko preko elektronskega naslova gdsc.primorska@gmail.com.

Vabimo vas tudi k ogledu GDSC Primorska Facebook in Instagram profilov.