Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 22. maj 2015 Podjetna Primorska 2015: najboljši študentski projekt pripravili Famnitovi biopsihologi

Sedem Famnitovih študentov dodiplomskega študijskega programa Biopsihologija (6) in Bioinformatike (1) je strokovno komisijo navdušilo s projektom Zaspanček.si in si tako pridobilo zmago v kategoriji Najboljši študentski projekt na natečaju Podjetna Primorska 2015, ki ga organizira Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP).

V četrtek, 21. maja 2015, se je s slavnostno podelitvijo nagrad v koprskem gledališču zaključil natečaj za najboljšo poslovno idejo primorske regije Podjetna Primorska 2015. Natečaj je namenjen spodbujanju podjetniške miselnosti in ustanavljanju novih, tržno naravnanih podjetij ter spodbujanju pretoka znanja z univerze v gospodarstvo. Natečaj pripravlja Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP) v sodelovanju s partnerji (sporočilo za javnost UIP). Na letošnjem, že devetem natečaju, je strokovna komisija pregledala 23 poslovnih idej in v finale uvrstila 12 najbolj perspektivnih.

Projekti so tekmovali v treh kategorijah – Navigator, ki je namenjen izkušenim podjetnikom, Optimist, ki je namenjen tistim posameznikom oziroma ekipam, ki šele vstopajo v svet podjetništva, ter Najboljši študentski projekt.

Sedem Famnitovih študentov (6 študentov dodiplomskega študijskega programa Biopsihologija in 1 študent dodiplomskega študijskega programa Bioinformatika) je strokovno komisijo navdušilo s projektom Zaspanček.si in si tako pridobilo zmago v kategoriji Najboljši študentski projekt. Študenti so razvili mobilno aplikacijo, namenjeno preprečevanju in zdravljenju motenj nespečnosti ter izboljševanju spanja in življenjskega sloga. Študentsko ekipo poleg vodje ekipe Urše Bernardič sestavljajo še Neli Kovšca, Viktorija Majger, Brigita Obreza, Matic Prinčič, Natalija Žlavs in Katja Praček.

Študentom iskreno čestitamo za uspeh in jim želimo še veliko kreativnih idej in uspešnih projektov tudi v prihodnje!

V nadaljevanju objavljamo še nekaj fotoutrinkov s podelitve.