Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 5. maj 2017 Obiskala nas je diplomantka Biopsihologije Urša Bernardič

V četrtek, 4.5.2017, je UP FAMNIT obiskala diplomantka Biopsihologije Urša Bernardič. Na srečanju, ki ga je organiziralo Združenje Alumni Famnit, je Urša predstavila svojo študijsko in raziskovalno pot, ki jo je v poldrugem letu popeljala najprej na Nizozemsko in nato v ZDA.

Urša Bernardič je dodiplomski študij Biopsihologije na UP FAMNIT zaključila leta 2015 z nalogo Vloga nespečnosti na zdravje: psihonevroimunološki pogled. Podiplomski študij je nato nadaljevala na Univerzi v Amsterdamu, natančneje na programu Research Master Brain and Cognitive Science (Behavioural Neuroscience track), v tekočem študijskem letu pa opravlja raziskovalno delo v Sloan Neuroeconomics Lab na Massachusetts Institute of Technology (MIT).

V prijetnem pogovoru je Urša najprej opisala razburljive začetke v novem okolju in izobraževalnem sistemu, ki je po eni strani precej drugačen od slovenskega, po drugi strani pa so vse začetne težave premostljive, če si študent želi novih izzivov in ima za sabo solidno študijsko pripravo.
Sama meni, da sta za njeno uspešno nadaljevanje študija zaslužni tudi usvojeno znanje na Famnitu in interdisciplinarnost programa Biopsihologija, ki predstavlja bistven pristop v nevroznanosti. Naša diplomantka se po obisku vrača v Boston, kjer bo do avgusta nadaljevala raziskovalno delo na področju nevroekonomije, s katero bi se rada ukvarjala tudi na doktorskem študiju, najverjetneje v Evropi.

Naši diplomantki želimo veliko uspehov na nadaljnji raziskovalni in poklicni poti!