Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 5. junij 2020 Nove zmage študentov UP FAMNIT na Mednarodni internetni olimpijadi

Študenti UP FAMNIT so se tudi letos izkazali na mednarodnem matematičnem internetnem tekmovanju Open International Internet-Olympiad 2020.

V 1. krogu, ki je za naše študente potekal 24. februarja na fakulteti, so se tekmovanja udeležili: Laura Ogrin in Todor Antić (oba 1. letnik Matematike), Besfort Shala (2. letnik Matematike), Đorđe Mitrović in Aleksandar Avdalović (oba 3.letnik Matematike), Daniil Baldouski (1.letnik Matematičnih znanosti), Roman Solodukhin (absolvent Matematičnih znanosti) in Milan Milivojčević (1. letnik Računalništva in informatike).

Drugega kroga, ki je potekal 28. marca preko spletne aplikacije Zoom, so se udeležili Laura Ogrin, Besfort Shala, Đorđe Mitrović, Aleksandar Avdalović, Milan Milivojević, Roman Solodukhin in Daniil Baldouski.

Tretji krog je zaradi pandemije odpadel. Na podlagi rezultatov iz prvih dveh krogov so organizatorji določili, da študent Roman Solodukhin prejme 3. nagrado tekmovanja in potrdilo zmagovalca

Spomnimo, da se študenti naše fakultete že vrsto let udelžeujejo tega tekmovanja in se vsakič uvrstijo v skupino najboljših tekmovalcev. Po njihovi zaslugi je Univerza na Primorskem leta 2016 prejela naziv “Univerza zmagovalka”.

Prav tako so vsi naši študenti, ki so se udeležili drugega kroga, prejeli častni certifikat o udeležbi.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!