Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 4. januar 2021 Izr. prof. dr. Marko Tkalčič so-predsednik programskega odbora ACM UMAP 2021

Letos si bosta vlogi najvišje znanstvene funkcije na mednarodni konferenci ACM UMAP 2021 (29th Conference on User Modeling, Adaptation and Personalization) predsednika programskega odbora delila Nava Tintarev z Univerze v Maastrichtu ter Marko Tkalčič z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije na UP FAMNIT.

ACM UMAP je osrednja mednarodna konferenca, namenjena tako raziskovalcem kot strokovnjakom, ki delajo na sistemih, ki se prilagajajo posameznim uporabnikom ali skupinam uporabnikov ter o njih zbirajo, predstavljajo in modelirajo informacije. Potekala bo junija 2021 v Utrechtu na Nizozemskem, in sicer v hibridni obliki (fizično ter preko spleta).

Teme, ki jih raziskujejo udeleženci, pokrivajo široko paleto raziskovalnih področij, kjer se lahko uporabijo personalizacija in prilagajanje. Znotraj njih pa raziskovalci ustvarjajo pomembne novosti, ki temeljijo na napredku pri modeliranju in prilagajanju uporabnikov, na priporočilnih sistemih, prilagodljivih izobraževalnih sistemih, inteligentnih uporabniških vmesnikih, e-trgovini, oglaševanju, digitalni humanistiki, socialnih omrežjih, osebnem zdravju, zabavi, in še veliko več.

Izr. prof. dr. Marko Tkalčič je že nekaj let vodilni član raziskovalne skupnosti UMAP in član uredniškega odbora znanstvene revije Springer UMUAI (A ").

Gre za pomemben dosežek, saj bo Univerza na Primorskem tako pozicionirana kot ena vodilnih raziskovalnih središč na področju sistemov modeliranja in personalizacije uporabnikov.

Profesorju Tkalčiču ob imenovanju iskreno čestitamo!