Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 2. oktober 2017 Dobrodošla enajsta generacija brucev UP FAMNIT!

Danes, 2. oktobra, smo na UP FAMNIT sprejeli enajsto generacijo brucev, ki so se v študijskem letu 2017/18 prvič vpisali v dodiplomske študijske programe UP FAMNIT.

Praznično dogajanje se je pričelo na koprskem Titovem trgu, kjer so se zbrali bruci vseh fakultet Univerze na Primorskem. Tradicionalnega dogodka ob začetku novega študijskega leta se je udeležila pisana množica mladih obrazov, ki so se lahko okrepčali z zdravim zajtrkom in se pozabavali ob glasbi Radia Capris in plesno-glasbenem programu.
Dobrodošlico vsem so izrekli rektor UP prof. dr. Dragan Marušič, župan Mestne občine Koper Boris Popovič, dekanje in dekani fakultet ter predsednika Študentskega sveta UP in Študentske organizacije Univerze na Primorskem.
Sledili so sprejemi po posameznih fakultetah in sestanki s koordinatorji programov, kjer so novi študenti pridobili vse informacije, ki jih potrebujejo za uspešen študij.
Več o dogajanju na Titovem trgu lahko preberete na portalu UP BUDI.

 

Uradnega sprejema na UP FAMNIT se je udeležilo veliko število brucev. Te je pozdravila dekanja UP FAMNIT, izr. prof. dr. Klavdija Kutnar, kateri je sledil doc. dr. Kristijan Musek Lešnik z motivacijskim predavanjem.

Posebna pozornost je bila tudi letos namenjena študentom tutorjem. Ti predstavljajo pomembno oporno točko za vse tiste, ki v času študija potrebujejo nasvet in pomoč pri reševanju vsakodnevnih težav. Ob tej priložnosti so tutorji študenti prejeli certifikate za opravljeno delo v preteklem študijskem letu.

   
(na fotografijah: tutorka-študentka Maja Čeček (levo); tutorji prejemniki certifikatov (desno)

Vzporedno je na fakulteti potekal sprejem tujih študentov, ki bodo v študijskem letu na UP FAMNIT pričeli svojo izobraževalno pot. Na vseh treh stopnjah je teh kar 76, kar predstavljajo že 40% prvič vpisanih študentov v vse programe. Novi obrazi Famnita tako prihajajo iz Azerbajdžana, Belorusije, Bosne in Hercegovine, Češke, Hrvaške, Italije, Izraela, Kazahstana, Kolumbije, Kosova, Makedonije, Rusije, Srbije, Španije, Turčije in Uzbekistana.
Rekordno število študentov (19) iz tujine prihaja na našo fakulteto tudi v okviru različnih programov mobilnosti (Erasmus+, Erasmus Mundus).

Tuji študenti so se s fakulteto in Koprom spoznali še pred začetkom študijskega leta: zanje smo organizirali Orientacijske dneve UP 2017, katerih se je udeležilo kar 120 študentov z vseh fakultet.

Vsem želimo umirjen začetek novega življenjskega obdobja in čim več študijskih uspehov!


(na fotografiji: udeleženci Orientacijskih dnevov UP 2017)