Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 28. marec 2023 VLJUDNO VABLJENI NA 9. KONGRES PSIHOLOGOV SLOVENIJE

Po nekaj letih je zopet nastopil čas za Kongres psihologov Slovenije, ki bo potekal med 16. in 18. novembrom 2023 v Kongresnem centru Bernardin v Portorožu.

***

Ob tej priložnosti so člani, Oddelka za psihologijo Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT), prejeli programsko štafetno palico Društva psihologov Slovenije.

Kot osrednjo temo kongresa so v ospredje postavili preplet posameznika in različnih okolij, s katerimi se srečuje oziroma v njih deluje. To široko področje so združili pod naslovom kongresa:

Jaz in okolje: preplet notranjih in zunanjih svetov

»Verjamemo, da je to tema, ki odpira nešteto idej. Jaz kot posameznik v socialnem, naravnem, grajenem, virtualnem ali kako drugače opredeljenem okolju. Jaz kot osebnost, ki se različno odzivam na dogodke v omenjenih okoljih. Jaz kot aktiven član, ki prispevam k bogastvu socialnih stikov, ali jaz, ki se zavedam pomena naravnega okolja. Jaz, ki mi je pomembno, da se dobro počutim v grajenem okolju, in seveda jaz, ki vedno kaj novega odkrijem v virtualnem okolju.«

Vsekakor je to tema, ki poleg psihologov, vključuje vrsto drugih strokovnjakov in ustvarja bazen interdisciplinarnega sodelovanja. 

V osrednji temi se lahko najdete vsi tisti, ki podrobneje spoznavate virtualno okolje in imate izkušnje bodisi s poučevanjem ali izvajanjem svetovanja oz. psihoterapije na daljavo. Prav tako lahko svoje izkušnje predstavite tisti, ki spremljate proces dela od doma. Seveda ne gre zanemariti vpliva virtualnih socialnih omrežij na vsakodnevno življenje, npr. mladostnikov ali odraslih. Pri posameznikovem ravnotežju v življenju pomembno vlogo igra naravno okolje; spremljanje narave in naravnih pojavov, gibanje v naravnem okolju, pomen naravnega okolja pri zdravju posameznika – to so ideje, ki jih lahko naslovite v svojih prispevkih. In grajeno okolje z gradbenimi materiali, lokacijo gradnje, količino svetlobe v prostorih, njihovo velikostjo in opremo. Kako se počutimo v domačih prostorih, opremljenih z lesenimi elementi? Ali nam pogled na park v delovnem okolju zmanjša občutke napetosti? Vse to in še marsikatera druga ideja, ki se vam utrne ob prebiranju prvih informacij o kongresu.

S tem namenom ste toplo vabljeni, da se pridružite kongresu in skupaj ustvarite bogat kongresni program!

Več informacij najdete na spletni strani kongresa >>> TUKAJ