Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 8. junij 2021 Uspešno izvedli prvo Psihološko magistrsko konferenco

V četrtek, 27. 5. 2021, in petek, 28. 5. 2021, je v organizaciji oddelkov za psihologijo Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem ter v sodelovanju z Nacionalnim odborom za podeljevanje certifikata EuroPsy potekala prva Psihološka magistrska konferenca. Na konferenci so imeli magistrski študenti psihologije priložnost predstaviti svoje raziskovalno delo: dispozicijo svojega magistrskega dela, vmesne ali končne rezultate svoje raziskave ali rezultate drugih raziskav, ki so jih izvedli v času magistrskega študija. Predstavljen je bil tudi Evropski certifikat iz psihologije – EuroPsy, njegov pomen za psihološko stroko in koristi za psihologe, nosilce certifikata. Predstavljena je bila tudi supervizirana praksa v okviru sistema Super psiholog, kako lahko ta podpre mladega psihologa pri kariernem razvoju in zakaj se je koristno vključiti vanjo v prvem letu opravljanja poklica psihologa.

Na magistrski konferenci so sodelovali tudi študenti in zaposleni Oddelka za psihologijo UP FAMNIT. Študentka Rea Rus je s svojo mentorico predstavila študijsko prakso na daljavo, študenti Urša Mele, Rea Rus, Patrik Zlatić, Katja Kavšek in Nika Kuplenk pa so predstavili dispozicije ali izsledke svojih magistrskih del.

Izr. prof. dr. Vita Poštuvan je sodelovala pri predstavitvi Evropskega certifikata iz psihologije EuroPsy, prof. dr. Vlasta Novak Zabukovec in asist. dr. Vesna Jug pa sta bili moderatorki posameznih sekcij, v katerih so bile glede na vsebino združene predstavitve magistrskih del.

Psihološka magistrska konferenca je tako predstavljala pomembno povezavo med tremi oddelki za psihologijo v Sloveniji; v njenem okviru je potekala zelo konstruktivna izmenjava mnenj in idej, konferenco pa smo sklenili z željo, da postane vsakoletni dogodek.