Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 1. avgust 2017 Uspešna tudi 7. Mednarodna doktorska šola iz diskretne matematike

Prejšnji teden je na Rogli potekala 7. Mednarodna doktorska šola iz diskretne matematike, ki jo skupaj organizirata UP FAMNIT in UP IAM.

Na tradicionalno znanstveno srečanje matematikov so se tudi letos prijavili udeleženci z vseh celin. Glavna predavatelja šole sta bila Vladimir Alexander Gurvich (Rutgers University, ZDA) in Robin Wilson (Open University, Združeno kraljestvo), vabljeni predavatelji pa so bili tudi Marco Buratti (Univerza v Perugi, Italija), Marston Conder (University of Auckland, Nova Zelandija) György Kiss (UP in Eötvös Loránd University, Madžarska), Joy Morris (University of Lethbridge, Kanada), Mikhail Muzychuk (Netanya Academic College, Izrael), Ilya Ponomarenko (Petersburg Department of V. A. Steklov Institute of Mathematics, Rusija) in Tamás Szőnyi (Eötvös Loránd University, Madžarska).

Tudi letos je bilo med več kot 60 udeleženci iz preko 20 držav veliko takih, ki so se poletne šole udeležili že večkrat, kar kaže na priljubljenost in kakovost tega matematičnega srečanja.

Več o poletni šoli, predavateljih in njihovih posegih lahko preberete tukaj.

  dr.

Na fotografijah: udeleženci letošnje poletne šole, (spodaj, od leve proti desni): prof. dr. Vladimir Alexander Gurvich in prof. dr. Robin Wilson.