Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 22. maj 2023 Uspešna druga izvedba Kariernega sejma Univerze na Primorskem

Na Univerzi na Primorskem (UP) je v sredo, 17. 5. 2023, potekal drugi Karierni sejem Univerze na Primorskem, nad organizacijo katerega so bedeli sodelavci Kariernega centra UP, v sodelovanju s kolegi iz drugih služb rektorata UP in članic UP.

Njegov osnovi namen je povezovanje univerze z okoljem, predstavitev delodajalskih organizacij, partnerjev univerze in potencialnih delodajalcev diplomantov. Na drugi strani pa je sejem pomemben za osveščanje o pomembnosti vseživljenjske karierne orientacije, za povezovanje in utrjevanje obstoječih stikov med UP in njenimi partnerji ter iskanju novih možnosti sodelovanja.

Karierni sejem UP je otvorila rektorica Univerze na Primorskem, prof. dr. Klavdija Kutnar. Izpostavila je pomembnost povezovanja z okoljem za univerzo in priložnosti, ki jih takšen dogodek nudi tako študentom in diplomantom na eni strani in delodajalcem ter partnerjem na drugi strani.

Študenti in diplomanti so imeli v okviru  Zaposlitvene kavarne možnost razgovorov z delodajalci. Številni študenti, diplomanti in naključni obiskovalci so pridobili potrebne informacije glede dejavnosti prisotnih delodajalcev, možnostih sodelovanja v obliki študijske prakse, projektnega dela ali celo zaposlitve. Predstavniki delodajalskih organizacij pa so na drugi strani pridobili številne kontakte obetajočih mladih kadrov, ki jih bodo morda lahko vključili v svoje delovno okolje.

Na Univerzi na Primorskem se za prijeten dan zahvaljujemo vsem našim partnerjem, ki so se vključili v program Kariernega sejma UP ter našim študentom in diplomantom nudijo možnosti vpogleda v dogajanje na trgu dela.

Zahvaljujemo se: Actual I.T. d.d.Adecco H.R. d.o.o.Banka Intesa Sanpaolo d.d., Center za razvoj in prenos znanja UP, Debeli rtič Zdravilišče, Dinit d.o.o.Epilog d.o.o., GEN-I, d.o.o.Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Lidl Slovenija d.o.o., k.d.Ljudska univerza KoperLuka Koper d.d., Mladinska zveza Brez izgovora SlovenijaPark Škocjanske jameRepublika Slovenija Ministrstvo za obramboRobotina d.o.o.SloAM Agencija za mladeUniverza na Primorskem in Zavod RS za zaposlovanje Območna enota Koper.

Prav tako tudi vsem sodelavkam in sodelavcem na Rektoratu UP in drugih članicah UP, ki so na različne načine pomagali pri soustvarjanju še ene uspešne zgodbe na UP.