Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

petek, 11. november 2016 UP in partnerji pridobili 45 milijonov evrov za preboj slovenske lesne industrije

Evropska komisija je prepoznala potencial konzorcija slovenskih partnerjev, ki ga vodi Univerza na Primorskem, in mu dodelila skoraj 15 milijonov evrov nepovratnih sredstev za vzpostavitev Centra odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja (InnoRenew CoE). K temu je Vlada RS primaknila še 30 milijonov investicijskih sredstev, s katerimi bodo zagotovljeni pogoji za vzpostavitev in dolgoročno delovannje. 

Namen projekta je vzpostaviti center odličnosti za raziskave, razvoj in inovacije na področju obnovljivih materialov ter raziskav zdravega bivanjskega okolja. Z njegovim delovanjem želimo omogočiti preboj Slovenije na vodilno mesto v Evropi na področju trajnostnega gradbeništva. Izkoriščujoč raznoliko znanje in veščine partnerjev konzorcija ter partnerstvo z mentorskim inštitutom Fraunhofer WKI bo InnoRenew CoE razvijal nova, pametna, trajnostna in moderna bivalna okolja, primerna za vse generacije.

Številne neprespane noči so obrodile sadove. Kolegom iz Oddelka za aplikativno naravoslovje UP FAMNIT in Oddelka za tehnologije UP IAM iskreno čestitamo za ta velik uspeh, ter jim želimo veliko sreče pri doseganju rezultatov projekta!

Vodja projekta je raziskovalka UP IAM in profesorica UP FAMNIT, izr. prof. dr. Andreja Kutnar, ki je verjela v projekt od samega začetka. 

Celotno novico si lahko preberete na portalo UP BUDI

Več informacij o samem projektu pa je dosegljivih na spletni strani projekta.

Projekt sofinancira Evropska unija v okviru programa Obzorje 2020 Okvirni program Evropske unije; H2020 WIDESPREAD-1-2016-2017 - Teaming phase 2.